Geomuseum Faxe

Geomuseum Faxe

Foto: Geomuseum Faxe

Rejs 63 millioner år tilbage i tiden, til dengang Danmark var dækket af et dybt hav, og der voksede et stort koralrev der hvor Faxe ligger i dag.

Faxe Kalkbrud er ikke blot Danmarks største menneskeskabte hul; det er også hjemstedet for verdens ældste koldtvandskoralrev. Denne enestående historiske baggrund danner rammen om en uforglemmelig oplevelse for hele familien.

Faxe Kalkbrud

Foto:Gitte Skovgaard Kristensen

Fossiljagt for alle

Geomuseum Faxe kan du og dine nærmeste blive palæontologer for en dag. Tag på fossiljagt i det kalkrige område, hvor I med egne hænder eller med hammer og mejsel kan finde fossiler af de utallige dyr, der engang beboede det gamle koralrev - fra havkrokodiller og hajer til krabber og snegle. Alt hvad I finder, kan I tage med hjem eller vælge at få udstillet på museet. Det er en sjælden og unik mulighed for at røre ved historien.

Fossiljagt Faxe Kalkbrud

Foto:Mads Tolstrup

Utrolige udstillinger

Foruden fossiljagten byder Geomuseum Faxe på spændende udstillinger, hvor I kan dykke ned i Faxe Kalkbruds historie og den dramatiske geologiske historie, der har formet området. Oplev smukke animationer og de flotteste fossiler, der bringer det fossile koralrev til live igen. Museet præsenterer også udstillingen "Et Land af Kalk og Kridt", hvor den lokale fotograf Rudi Hemmingsen med sine imponerende billeder skildrer Faxe Kalkbrud samt andre geologiske vidundere.

Foto:Mads Tolstrup

Geomuseum Faxe

Foto:Mads Tolstrup

Vandreture og events

For de eventyrlystne tilbyder Geomuseum Faxe guidede vandreture, der ikke kun fokuserer på geologien, men også det kulturhistoriske aspekt af kalkbruddet. Disse ture er tilpasset alle og foregår i et tempo, så alle kan følge med. Der er også mulighed for at arrangere gruppeture med en personlig guide, så I kan få en skræddersyet oplevelse.

Praktisk information

Geomuseum Faxe ønsker velkommen til alle - unge som gamle, kørerstolsbrugere og gangbesværede inkluderet. Entrépriserne er overkommelige, og der er særlige tilbud til børn, hvilket gør det til en ideel familieudflugt. Museet afholder særlige arrangementer gennem året, så der er altid noget nyt at komme tilbage til. Find al information på hjemmesiden