©  Foto:

Sukkerfabrikken

Blue Canvas Projects udstiller på Sukkerfabrikken. 

Oplev kunst af Jørgen Carlo Larsen, Kristian Norden, Ellen Hyllemose, Gabriel Pereyra, Torgny Wilcke, Pernille Pontoppidan Pedersen, Ninna Bohn Pedersen & Heine Skjerning.

Valget af en gammel sukkerfabrik som vores udstillingsrum er ikke tilfældigt.

Den industrielle arkitektur og historie på dette sted giver os et solidt fundament for kunstnerisk udforskning. Strukturer, teksturer og tidens spor bliver en inspirerende baggrund for vores værker.

Funktionalitet og fiktion, billede og association er centrale, og det er svært at sige, hvad der er virkeligt, konstruktion, håndlavet eller fundet objekt, skitse eller forslag og færdigt.

Vi arbejder med materialer, funktion, billeder og historier for stedet og rummet – og med at foreslå et stort mangfoldighed af muligheder for association og engagement med en rig mangel på respekt for det almindelige og forventede kontekster.

Gennem denne dialog mellem fortid og nutid ønsker vi at udfordre traditionelle opfattelser af kunst og åbne nye perspektiver for seerne. Vores mål er at fremme anerkendelse af den industrielle arv og dens historisk-kulturelle betydning. Vi ønsker at vække nysgerrighed og refleksion hos vores besøgende, invitere dem til at udforske skønhed og forfald i en af de vigtige pavilloner fra den gamle sukkerfabrik gennem forskellige kunstneriske udtryk.

Det er et smukt rum med hele konstruktionen, intet dækket eller skjult, som vi ellers er vant til i vores hverdagsliv, hjem, kontorer, butikker, og møde- og venteværelser. Det store åbne rum inspirerer til at bruge, hvad der er der – hele rummet og dets konstruktion – at bygge på, at hænge fra, at stå på, at sætte noget på, noget kunst?

Mere eller mindre forestillede værker træder socialt og rumligt ind i rummet mellem kunst og hverdagsliv og synes at kunne reflektere og skabe mening ud over det kendte og forudbestemte. Disse er værker af hver kunstner produceret eller installeret specifikt for at bruge dette store rum med den modstand og glæde, der er i det rum.

Udstillingen kan opleves den 6. juli - 10. august 2024. 
Fernisering den 6. juli kl. 15.00-18.00

Tirsdag: Kl. 14.00-18.00
Fredag & Lørdag: Kl. 14.00-18.00
Søndag:Kl. 12.00-16.00

Se mere om udstillingen her: www.sydsjaellandmoen.dk/sites/southzealand-mon.com/files/2024-06/poster%20SUKKERFABRIKKEN.pdf