Bæredygtige destinationer i praksis

Foto: Katharina Lea

Corona har accelereret den bæredygtige omstilling og forbrugere er kommet ud af krisen med øget bevidsthed om eget forbrugsansvar og bæredygtighed. Det stiller krav til den bæredygtige turismeudvikling, som projektet vil skabe et fælles sprog og retning for i danmarks destinationer.

Formål

Som projektejer sætter Danske Destinationer fokus på morgendagens turisme - målt på morgendagens succeskriterier. Målet er at forme vores fremtidige ambition for bæredygtig destinationsudvikling, skabe grundlag for at implementere nye mål for destinationsudvikling – med implementerbare, håndterbare og opdaterbare indikatorer, der skal sikre stærkere beslutningsgrundlag til at forme fremtidens bæredygtige destinationsudvikling. 


Udover Sydsjælland & Møn, Danske Destinationer og Dansk Kyst- og Naturturisme deltager 18 destinationsselskaber i projektet, som tæller Wonderful Copenhagen, Destination Sjælland, VisitNordsjælland, Destination Fjordlandet, Destination Bornholm, Visit Lolland-Falster, Destination Fyn, Destination Sønderjylland, VisitHerning, Destination Vesterhav & Vadehav, Destination Trekantområdet, VisitAarhus, Destination Vesterhavet, Destination Kystlandet, Destination Limfjorden, Destination Himmerland, Destination Nordvestkysten og Destination Nord.

Indsatser

Indsatserne tæller blandt andet:

  • Masterclasses og workshops, der sætter fokus på forskellige aspekter af bæredygtighed for destinations- og turismeudvikling.
     
  • Udviklingsforløb i destinationer omkring bæredygtig udvikling.
     
  • Udarbejdelse af KPI’er og nulpunktsanalyse.
     

Projektperiode

Projektet løber fra 1. maj 2021 – 31. maj 2023

Vil du vide mere?

Vibeke Tejlmand

Netværks & Turismeservicechef

vt@vism.dk

vism

danske destinationer

 

dknt

 

Projektet er støttet af

  ERST logo