Væksttur

Væksttur 20/22 - Vækstforløb for flere turister til Sjælland og øerne

Foto: Thomas IX

Projektet, som er støttet af EU, er et vækstprogram, der vil styrke og motivere SMV’ers evne og vilje til at fokusere på vækst, øget omsætning og flere ansatte. De får rådgivning til udvikling af fysiske-, digitale-, service- og/eller produkttiltag.

Formål

Formålet med projektet er at styrke turismeerhvervet på Sjælland og Øerne, så vi kan få en større del af den vækst, som turismeerhvervet i hele Danmark oplever.

Vores fokus er primært at få flere tyske turister til at besøge Sjælland og Øerne uden for højsæsonen. Sekundært er projektets formål at tiltrække flere udenlandske gæster og erhvervsturister fra København.
 

Det vil vi gøre ved at styrke forretningskoncepterne hos de lokale små og mellemstore virksomheder i turismeerhvervet.

Projektet tager udgangspunkt i forretningsudvikling ved hver enkel virksomhed, som får rådgivning af konsulenter.

Projektet har bidraget til udvikling ved over 20 turismevirksomheder på Sydsjælland & Møn, som har fået hjælp til alt fra oplevelseskoncepter til digitale markedsføringsstrategier.

Flere af projekterne kan man læse mere om og hente inspiration fra på www.væksttur.dk.

NB. Projektet tager ikke flere virksomheder ind til vækstforløb

Indsatser

Projektet har til formål at hjælpe små og mellemstore virksomheder med at tilrettelægge en vækstplan. Virksomhederne har enten fået:

  1. En basis vækstplan som har et strategisk blik på at udvikle virksomhedens kerneoplevelser.
  2. En digital vækstplan, som udover en strategisk udvikling af virksomheden, også har bidraget med at udvikle virksomhedens brand, markedsføring eller hjemmeside.
  3. En digital vækstplan, som ud over den digitale vækstplan, også tester nogle af de vækstpotentialer, der er i virksomheden.   

Initiativerne er blevet fulgt af et kommunikationsspor, som har sat fokus på nogle af de virksomheder, hvis udvikling kan inspirere andre. Læs mere om dem via Væksttur.dk, hvor man også kan finde en vidensbank med viden fra projektet.

Projektperiode

1. januar 2020 – 31.  august 2022

Vil du vide mere?

Rikke Karlsson

Projektleder - Barsel

rk@vism.dk

vism

vlf

sjælland

zealand

dknt

erhvervshus sjælland

VDK

WoCo