Pressebillede Münster

200.000 har set youtubers turistvideo fra MGP-byen Næstved

27.2.2023
Forfatter: Simone Brandt Hald
Foto: Morten Münster

Videoen skal sætte skub i helårsturismen på Sydsjælland & Møn. Marketingchef kalder det ”en lille genistreg”.

”Det er altså vores hotel i nat. Helt alene…”, siger Hanne Münster og peger på det store gule slot i baggrunden.

”Mor, vi skal jo ikke sove her alene, for spøgelserne er her også!”

I en ny, underholdende turistvideo gæster en af Danmarks største youtube-stjerner, Morten Münster, Næstved. I hele 24 timer udforsker det landskendte internetfænomen, hans mor Hanne og lillebror Max byens mange kulturelle familieseværdigheder, og det går ikke stille for sig.

På Gavnø Slot bliver der jagtet spøgelser i nattens mulm og mørke. Stacy’s Diner disker op med et vaskeægte amerikansk ædegilde, og familien får også lov til at prøve kræfter med at mundblæse glas på Holmegaard Værk og male graffiti på Næstved havn med en af Europas bedste graffitikunstnere, Loomit.

På få uger har intet mindre end 202.000 danskere nu set den humoristiske video, der er blevet til i et samarbejde med Visit Sydsjælland & Møn. Videoen er udgivet som optakt til årets Melodi Grand Prix og børne-MGP, som Arena Næstved var vært for tidligere i februar, fortæller Mike Olesen, der er marketingchef i Visit Sydsjælland & Møn.

”YouTube-videoen har klaret sig over al forventning og er på flere måder en lille genistreg,” siger han og uddyber:

”Traditionelt set bliver der solgt færre overnatninger og entrébilletter i de kolde vintermåneder sammenlignet med sommerhalvåret, og den forskel arbejder hele Sydsjælland og Møn aktivt på at udligne, så der er flere oplevelser at komme efter i skuldersæsonen. Det illustrerer Morten Münsters video fra Næstved rigtig godt,” siger marketingchefen.

Når Femern Bælt-forbindelsen står klar om små seks år, må det forventes, at langt flere turister fra Mellem- og Sydeuropa finder vej til Sydsjælland og Møn. Og så bliver det ekstra aktuelt at udvide sæsonen, så de mange turister ikke indtager campingpladserne, museerne og naturen i det samme snævre tidsrum over sommeren, mener Mike Olesen.

Her er markedsføring et af de værktøjer i værktøjskassen, som fungerer mest effektivt.

”Når vi skruer op for markedsføringen i vinterhalvåret, kan vi påvirke turisternes adfærd og efterspørgsel,” siger han og fremhæver, at mange lokale samtidig lever af turismen og er afhængige af, at der er kunder i butikken året rundt. Det er netop de byggeklodser, der skal til for at skabe fundamentet for en bæredygtig turistdestination fremadrettet.

Ifølge marketingchefen kan videoen bruges som løftestang for kulturen på hele Sydsjælland.

”Næstved er en fremadstormende kulturby, det får vi sat en fed streg under med det her samarbejde. Også det øvrige Sydsjælland rykker virkelig lige nu. Inden for de seneste tre år er topattraktionerne åbnet på stribe, bl.a. Skovtårnet, Stevns Klint Experience og Holmegaard Værk. Så hvis man er kulturelt interesseret, er Sydsjælland umulig at komme uden om,” siger Mike Olesen og fortæller, at videoen følges op af endnu en kampagne senere på året, som skal sætte spot på det, han kalder ”hele Sjællands nye hotspot for kultur”.

Ifølge Morten Münsters agentur klarer videoen sig bedre end gennemsnittet af de øvrige videoer på hans kanal, og den har nået hele 2,2 mio. eksponeringer.