Årets Turismeinitiativ 2024

"Årets turismeinitiativ 2023" og "Årets Ildsjæl 2023" blev afsløret

1.5.2024
Forfatter: Oliver Anthony Langhoff Perry
Foto: Christina Lindgren

Den 30. april hyldede Visit Sydsjælland & Møn tre turismeaktører for deres initiativrige indsatser og brændende passion for turismeerhvervet i destinationen

De tre aktører var til at starte med blevet inviteret til et helt almindeligt møde med Visit Sydsjælland & Møn. Hvad de ikke vidste var, at de umiddelbart efter stod med en pris i hånden. 

Prismodtagerne har spillet store roller for turismen på Sydsjælland og Møn på hver deres måde, og det blev derfor på et bestyrelsesmøde i Visit Sydsjælland & Møn bestemt, at prisen for ”Årets Turismeinitiativ 2023” går til Camp Adventure og Vinod Kathi, der står bag South Zealand Tours. 

Årsagen til at Vinod Kathi vandt var, at han så muligheden for at hjælpe de udenlandske turister, der kom til København og havde hørt om det verdenskendte Skovtårn. Her fik Vinod Kathi en god idé – Han ville køre de udenlandske turister til Skovtårnet og tilbage til København igen, og dermed omgå den distance, som holdt dem i byen. Efter en række testkørsler fik han et samarbejde op at køre med Camp Adventure, der hjalp ham med at få fat i en bus og et salgskontor i København, der skal bygge fundamentet for det næste skridt på virksomhedseventyret, som gavner turismen og kendskabet til hele Sydsjælland. Og allerede nu kører bussen også til Møns Klint, ligesom andre aktører er i spil. 

Det betød rigtig meget for Vinod Kathi at modtage prisen.

- Jeg føler i forvejen det er et kæmpe privilegie at få lov til at give en masse værdi til de turister, jeg kører fra København til Camp Adventure. Jeg får lov til at give dem nogle helt særlige minder, så det er en kæmpestor ære ovenikøbet at modtage en pris for det. 

Sammen med South Zealand Tours modtog Camp Adventure også turismeinitiativsprisen 2023 for deres gennemgående rolle i at støtte og styrke South Zealand Tours under deres opstart, etablering af busruter og den senere drift, der bringer meget mere international opmærksomhed til området.

Camp Adventure startede tidligt et samarbejde op og hjalp med et salgskontor i København, og har haft et virkelig positivt samarbejde med South Zealand Tours. Derfor mener Jesper Mathiesen også, at Vinod Kathi fortjener prisen.

- Det er virkelig en fornøjelse at kunne være sammen om at få så mange glade, betalende gæster til Faxe-området, som måske ikke ellers ville få muligheden for at lære området at kende.

Men Jesper Mathiesen var selvfølgelig også selv stolt af anerkendelsen, som Camp Adventure fik.

- Turismeinitiativsprisen har en enormt stor værdi for os, og nu er det anden gang at vi har fornøjelsen af at vinde den. Jeg håber, at den kan være med til at få endnu flere aktører i destinationen til at slutte sig til det projekt, som vi havde muligheden for at starte op sammen med Vinod Kathi og South Zealand Tours. 

Årets Ildsjæl

Foto:Christian Lindgren

Ildsjæleprisen

Vinderen af "Sydsjælland & Møns Ildsjæl 2023" er Citychef i Næstved Cityforening, Nicolaj Lund Jensen. Han blev på samme bestyrelsesmøde udpeget til at vinde ”Sydsjælland og Møns Ildsjæl 2023” for sit arbejde i cityforeningen.

Han har bl.a. på kort tid samlet Næstveds detailhandel, skabt liv i tomme butikslokaler og med stor succes bragt skøjtebanen på Axeltorv tilbage.

Det var en noget overrasket, og måske en kende rørt Nicolaj Lund Jensen, der på Axeltorv pludselig modtog en pris for sit arbejde

- Jeg passer jo bare mit arbejde, sagde han.

Nicolaj og Næstved Cityforening har i forvejen høje ambitioner, og anerkendelsen kommer kun til at sætte endnu mere skub i engagementet

- Vi har jo i forvejen gang i en masse projekter, og vi har da heller ikke tænkt os at hvile på laurbærrene nu. I Cityforeningen kigger vi allerede frem mod sommeren, hvor vi har tænkt os blandt andet at arrangere sommerbio og stå for en masse fodboldstemning på Axeltorv.

Fortjent anerkendelse

Det er vigtigt at sætte fokus på de aktører, der gør en forskel i destinationen, siger direktør i Visit Sydsjælland & Møn, Martin HH Bender.

- Vi arbejder til daglig med partnere og aktører, som gør et utroligt stykke arbejde på Sydsjælland og Møn. Vi ville ikke kunne være foruden dem, og derfor finder vi det vigtigt at vise vores samarbejdspartnere anerkendelse.

Dette er borgmester i Næstved kommune og bestyrelsesformand i Visit Sydsjælland & Møn, Carsten Rasmussen, enig i. Han mener, at der skal støttes op om de, der puster liv og lægger deres kræfter i erhvervet.

- Når vi har personer som Jesper, Vinod og Nicolaj, så er det vigtigt at vi viser, at vi lægger mærke til den indsats og de idéer, de er med til at søsætte. De gode initiativer og projekter, som vores ildsjæle i hele destinationen står bag, skulle jo gerne sprede sig som ringe i vandet.

Turismens gavn for nærområdet kan ikke overvurderes, og derfor er det også positivt at kunne bakke op om turismeinitiativer som South Zealand Tours, siger borgmester i Faxe kommune og bestyrelsesmedlem i Visit Sydsjælland & Møn, Ole Vive.

- Det, som South Zealand Tours og Camp Adventure har skabt, er med til at gøre Sydsjælland og Møn lettere tilgængeligt for udenlandske turister i København, og derved gøre destinationen til en langt mere attraktiv landsdel. Jeg forestiller mig, at det er med til at skabe en øget velstand i vores lokalområder.