Dronefilm fra Vordingborg vinder særpris i Berlin

11.5.2023
Forfatter: Simone Brandt Hald
Foto: Frame & Work

En hæsblæsende rundflyvning i det mere end 600 år gamle Gåsetårn i Vordingborg har vakt stor international anerkendelse. Se den vilde film her.

”Filmen viser nye måder at nå turister på” og ”imponerende luftoptagelser”.

Sådan lød ordene, da Visit Sydsjælland & Møn løb med en innovationspris i ”exceptionel international kommunikation”, som uddeles til awardshowet The Golden City Gate under verdens største turistmesse ITB i Berlin.

Filmen, som stjal rampelyset og fik juryen til at kvittere med en særlig hæderspris, er produceret af en af Danmarks mest prisvindende producere af turist- og PR-film og optaget af en af landets bedste dronepiloter med en såkaldt FPV-drone. Dronen fjernstyres gennem et par videobriller med et live-feed i, og det giver mulighed for at lave nogle meget tempofyldte og actionprægede optagelser.

Blandt andet kan man i dronefilmen fra Danmarks Borgcenter komme på rundflyvning inde i det ikoniske Gåsetårn, som stammer helt tilbage fra Middelalderen, se den gamle borgruinen fra oven og få en hæsblæsende tur gennem museet.

”Det forunderlige ved droneoptagelser er, at de giver beskueren en følelse af at være der selv. Det her er vores måde at give turisten vinger og lade dem mærke historiens vingesus helt ude på den anden side af skærmen. Det er en dyr og kompliceret teknologi, men den har med al tydelighed også en helt særlig gennemslagskraft,” siger Martin HH Bender, der er direktør i Visit Sydsjælland & Møn og har udviklet konceptet.

The Golden City Gate uddeler priser i flere forskellige kategorier, bl.a. kunst & kultur, bæredygtighed og innovation. I hver kategori kan man vinde en guld-, sølv- eller bronzestatuette, men juryen kan også vælge at overrække en særpris, og det er netop, hvad de har gjort til Visit Sydsjælland & Møn.

I alt var over 100 film fra 20 lande med i årets kapløb, heriblandt kæmpe nationer som USA, England, Tyskland og Schweiz, der har langt større markedsføringsbudgetter at gøre godt med.

Også på Museum Sydøstdanmark er man henrykte over nyheden om den internationale hæder til Danmarks Borgcenter.

”Der er ingen tvivl om, at den her dronefilm har fået Danmarks Borgcenter ud over rampen i både dansk og international målestok. Sammen med Visit Sydsjælland & Møn er vi lykkedes med at give nyt liv til den gamle historie om den mægtige kongeborg i Vordingborg,” siger Kristoffer Rosner Rydahl, der er presseansvarlig for Museum Sydøstdanmark, som driver hele ti museer på Sydsjælland og Møn.

Mange, der har set filmen, mener, at den læner sig op den stemning, man finder i hitserien Game of Thrones fra HBO, og det er ikke tilfældigt. Ifølge det produktionsselskab, som har stået for redigeringen, er dronefilmen fra Danmarks Borgcenter netop lykkedes med at underholde og fastholde de ellers scrolleglade brugere på sociale medier.

”Alt fra musikken til Dannebrog, der blafrer i vinden, er med til at sætte stemningen for det historiske drama, der har udspillet sig på Vordingborg slotsterræn. Med få virkemidler har vi gjort den gamle fortælling interessant for turister i alle aldre. Juryens anerkendelse og de mange visninger tyder i hvert fald på, at vi er fløjet i den rigtige retning,” understreger Anders Kongshaug fra ’Indenfor 10 Minutter v/ Kongshaug Production.’

Dronefilmen gik allerede viralt i ugerne efter, den blev udgivet, og er set svimlende 1,6 mio. gange. Visit Sydsjælland & Møn har også udgivet en dronefilm fra Gavnø Slot, og i år følger endnu flere fra andre attraktioner i landsdelen.

Sådan ser den fine innovationspris ud:

Dronefilm statuette

Foto:ITB Messe