Pressebillede Münster

En af Danmarks største youtubere varmer op til årets Grand Prix med vild video fra Næstved.

8.2.2023
Forfatter: Simone Brandt Hald
Foto: Morten Münster

Underholdningsværdien er i top i en ny video, hvor den landskendte youtuber Morten Münster og hans familie er på 24 timers visit i årets Grand Prix by.

De kulturelle familieoplevelser står i kø i årets Grand Prix by Næstved. Ikke kun mens de to store musikshows løber af stablen den 11. og 18. februar, men hele året rundt. Det er budskabet i en ny video, som Visit Sydsjælland & Møn har produceret i samarbejde med en af landets absolut største youtubere Morten Münster.

Den populære youtuber, der har svimlende 442.000 abonnenter på sin YouTube-kanal, har sammen med sin ditto internet-kendte mor Hanne og lillebror Max været på en helt usædvanlig 24 timers sightseeingtur i byen. Sammen har familien Münster oplevet Næstveds kulturelle fyrtårne på tætteste hold, og der har været fuld fart over feltet.

Helt eksklusivt har familien overnattet på Gavnø Slot i de smukke slotsværelser og jagtet spøgelser i de gamle slotsgange i nattens mulm og mørke. Derudover har Næstved Ungdomsskole, der står bag den årlige graffitifestival ”Næstved Kunstby”, hentet en af Europas bedste graffitikunstnere, Loomit, ind fra München for at skabe et spritnyt graffitimaleri på Næstved havn. Loomit giver familien Münster en lynlektion i, hvordan man håndterer en spraydåse, og så får de ellers lov til at være med til at færdiggøre kunstværket. Både fra landjorden og mange meter over i jorden i en lift.

Sidst, men ikke mindst, har familien været i mesterlære som glaspustere på Holmegaard Værk, og så har de på vaskeægte amerikansk diner-manér mæsket sig i store burgere, shakes og fritter på Stacy’s Diner.

”Jeg har ikke set Næstved på den her måde før, men det er fedt at være turist i sit eget land. Nu kan jeg jo resten af mit liv sige, at jeg har været med til at lave graffitikunst i Næstved,” siger Morten Münster, der har en enorm fanskare af særligt børn og unge. Hver måned har hans humoristiske videoer ca. én million visninger.

Det er Visit Sydsjælland & Møn, der har indgået et samarbejde med Morten Münster om at sætte spot på de mange kulturelle oplevelser i Næstved lige op til årets store Grand Prix brag, men en lang række ildsjæle og attraktioner har været involveret i at få det til at ske. Bl.a. de to lokale graffitiildsjæle CMP One og Swet fra den lokale ungdomsskole.

”Kulturen i Næstved blomstrer i disse år – det får vi sat en stor, fed streg under med den her video, hvor årets Grand Prix by vises frem fra sin bedste og mest opfindsomme side. Med Morten Münster i front er der garanti for gode grin, som går rent ind hos børnefamilierne. Og dem vil vi rigtig gerne have til at lægge vejen forbi Næstved i årets løb,” siger Simone Brandt Hald, der er presseansvarlig og står i spidsen for influencer-samarbejder i Visit Sydsjælland & Møn.

Også Næstveds borgmester jubler over al den omtale, de to Grand Prix shows trækker til årets værtsby.

”Næstved får en enorm eksponering som årets Grand Prix by, og det håber jeg smitter af på tilstrømningen af turister i år – ikke bare i Næstved, men på hele Sydsjælland, som har virkelig meget at byde på,” siger borgmester Carsten Rasmussen.

Videoen er netop blevet udgivet på Morten Münsters YouTube-kanal.