Arena Næstved

Næstved skal være vært for Dansk Melodi Grand Prix 2023

13.9.2022
Foto: Julie Spuhr

Årets Grand Prix By ligger på Sydsjælland. Det er rigtig godt nyt for turismen.

De to største musikshows, vi har herhjemme, kommer til Næstved i februar, og der er lagt op til et brag af en folkefest i Arena Næstved.

”Det er noget, alle byer drømmer om,” siger Carsten Rasmussen, der er borgmester i Næstved Kommune og bestyrelsesformand i Destination SydkystDanmark.

”Vi er klar til at holde en grandprixfest, der ikke er set i lang, lang tid,” fortæller den storsmilende borgmester.

Og der er god grund til begejstring. 1 million danskere ser nemlig med, når Dansk Melodi Grand Prix løber over skærmen, og over en halv million børn og unge tuner ind på børnenes MGP.

”Superbegivenheder af den her kaliber er med til at sætte ikke bare Næstved, men hele Sydsjælland på landkortet. Der er en masse overnatnings- og spisesteder, der jubler lige nu, men mindst lige så vigtigt får vi udbredt kendskabet til kulturbyen Næstved, der har ambitioner om at blive Europæisk Kulturhovedstad i 2032,” siger Simone Brandt Hald, presseansvarlig i Destination SydkystDanmark.

Arena Næstved har før afholdt store koncerter og arrangementer, men det kommende Melodi Grand Prix er guldstjernen i samlingen, fortæller direktør Jakob Brixvold.

”For os er det at rykke op i en ny liga,” siger han og forklarer, at også børnenes MGP er lidt af et scoop.

”Som event er børnenes MGP faktisk næsten større end de voksnes. Billetterne bliver hurtigere udsolgt,” siger Jakob Brixvold.

DR har længe kigget sig om efter en ny værtsby på Sjælland, fortæller Erik Struve Hansen fra DR, der er programansvarlig for Melodi Grand Prix.

”Vi skal være noget for hele Danmark, og det er ikke hele Danmarks fest, hvis vi er i Herning hver gang,” siger han om, at valget denne gang faldt på Næstved.

Dansk Melodi Grand Prix afholdes den 11. februar, mens børnenes MGP finder sted den 18. februar.