Feriepiloter

SydkystDanmark leder efter Danmarks sejeste outdoor-makkerpar

5.4.2022
Forfatter: Simone Brandt Hald
Foto: Mads Tolstrup

Naturen er i fokus, når Destination SydkystDanmark sætter Danmarks fedeste sommerjob på højkant igen i år.

Der skal tilberedes friskfanget fisk over bål, spottes sæler på den naturskønne halvø Avnø og køres mountainbikeræs i det bakkede terræn ved Møns Klint.

Der er lagt op til en uge i naturens tegn, når Destination SydkystDanmark sender et nyt hold feriepiloter på sommerferie på Sydsjælland og Møn med alt betalt. Feriepiloterne skal teste og anmelde de mange outdooroplevelser i destinationen – og hver aften skal de overnatte i det fri. Blandt andet i tagtelt på toppen af en Landrover og i shelters midt i noget af Danmarks smukkeste natur.

Rekordmange danskere har snøret vandrestøvlerne og bevæget sig ud i den friske luft de senere år. Og alt tyder på, at det kommer til at fortsætte – godt hjulpet på vej af tv-hit som ’Nak og Æd’, ’Alene i vildmarken’ og coronapandemien. Ifølge Friluftsrådet vil ni ud af ti danskere bruge naturen mindst lige så flittigt her på den anden side af corona.

Den stigende interesse for ferier i det fri får nu SydkystDanmark til at sætte jagten ind på to outdoorferiepiloter, fortæller Mike Olesen, der er marketingchef i Destination SydkystDanmark.

”Vores feriepiloter skal på en kombineret naturekspedition og fotosafari for at udforske, hvad naturen har at byde på her på Sydsjælland og Møn og dokumentere det, de oplever. Målet er at blive klogere på kvaliteten af vores outdoortilbud,” siger han.

 

Feriepiloter - vandreferie

Foto:Mads Tolstrup

Naturambassadører

Der er rig mulighed for at komme på outdooreventyr i Destination SydkystDanmark, der har masser af skov, strand, kyst, klinter, vandre- og cykelruter. Men med de mange nye naturgæster opstår der også et naturligt behov for rollemodeller, mener Mike Olesen.

”Naturen er én stor legeplads, og det er fantastisk, at så mange har fået øjnene op for friluftslivet, men de fleste har faktisk aldrig prøvet kræfter med at starte et bål eller overnatte under åben himmel. Derfor bliver feriepiloterne også en slags naturambassadører for vores fremtidige gæster. De skal vise os alle sammen, hvad god naturstil indebærer,” siger han.

Det stiller naturligvis en række krav til de kommende feriepiloter. Først og fremmest skal ansøgerne til stillingen være bidt af friluftsliv. De skal være vant til at opholde sig i naturen og nyde at tilbringe tid i den, hvad end det er på ryggen af en hest eller på bunden af havet.

Måske har de kommende feriepiloter været spejdere eller vandret verden tynd. Måske har de jagttegn eller elsker at tage på teltture i skoven. Alle med interesse for og erfaring med at opholde sig i naturen opfordres til at sende en ansøgning afsted. Både vennepar, søskendepar og kærestepar kan komme i betragtning.

Derudover skal ansøgerne have flair for sociale medier. Undervejs på turen skal de nemlig dele, hvad de oplever.

 

Feriepiloter - vandreferie

Foto:Mads Tolstrup

Gentager succesen

Det er andet år i træk, at SydkystDanmark søger feriepiloter. Sidste år tikkede der hele 1.000 ansøgninger ind til i alt fire ferier med fokus på bl.a. cykling og camping. I år sender SydkystDanmark tre danske hold feriepiloter på rundtur i destinationen – og fire udenlandske. Blandt andet to tyske familier. Men de danske outdoorferiepiloter lægger altså først fra land.

En af de aktører, der nød godt af feriepiloternes besøg sidste år, var Bed and Boats i Kalvehave Havn, der tilbyder overnatning i hotelbåde.

”Det har været en sjov og givende oplevelse for os at være med i projekt Feriepiloterne. Den gode pressedækning både under og efter projektet har bidraget positivt til hele vores forretning og vores skønne lokalområde,” siger Jette Ditlefsen, der er indehaver af Bed and Boats med sin mand Gert Larsen.

Outdoorferiepiloterne skal på rundrejse på Sydsjælland og Møn i uge 23. Læs meget mere om ferierne og ansøgningsprocessen her: www.feriepiloterne.dk