Information om coronavirusen i Danmark

13.3.2020

SENESTE NYT: Den danske regering har annonceret, at Danmarks lukker grænserne for udenlandske besøgende fra i morgen kl. 12. (lørdag d. 14. marts 2020)

Denmark lukker grænserne for alle udenlandske besøgende fra lørdag d. 14. marts 2020 kl. 12.

Den danske regering har netop annonceret, at fra kl. 12 lørdag d. 14. marts 2020 og minimum til d. 13. april 202 vil de danske grænser være lukkede i forsøget på at begrænse spredningen af coronavirusen. Danske statsborgere vil få tilladelse til at returnere hjem fra rejser, men desværre vil alle besøgende fra andre lande blive nægtet indrejse.

Disse ekstraordinære tiltag vil være i effekt indtil minimum d. 13. april 2020. Dette er en usædvanlig vanskelig tid for os alle, og vi håber, at alle som har planer om at rejse den kommende måned vil få den hjælp og rådgivning, som er nødvendigt, fra deres respektive rejseleverandører, for at kunne få ændret sine rejseplaner.

Ifølge regeringens nye udspil vil rejsende, som ønsker at besøge familiemedlemmer i Danmark også nægtes indrejse, men mindre deres slægtningen er kritisk syge. Vi følger løbende med i udviklingen og de seneste opdateringer på den aktuelle situation i Danmark.

Tak til alle, som bidrager med at bekæmpe spredningen af COVID-19, og tak til alle for forståelsen af disse seriøse tiltag.

Vi glæder os til at ønske jer velkommen til Danmark, så snart det igen er tilladt.
Hav det godt alle og pas på hinanden!

Situationen i Danmark som respons på
Som respons på coronavirusen har den danske regering valgt at lukke alle offentlige institutioner og opfordrer folk til at holde dig hjemme de næste to uger. Dette betyder, at livet ikke nødvendigvis går sin vante vej her i Danmark og besøgende vil opleve at flere butikker, cafeer, svømmehaller, gallerier, museer osv. vil være lukkede, samt at arrangementer vil være aflyst.

Vores varmeste tanker går til alle som er påvirkede af virussen og vores største taknemlighed går til sundhedspersonalet og forskere verden over, som arbejder i døgndrift for at bekæmpe COVID-19.


For yderligere information om coronavirusen i Danmark:
1. Vi anbefaler at du henvender dig til de officielle myndigheder i det land du opholder dig i for råd og vejledning om rejser.

2. Du kan læse det Sundhedsstyrelsens Q&A her og se løbende opdateringer omkring coronavirusen i Danmark på Dansk Politis hjemmeside.