Datadrevet destinationsudvikling

Foto: Campaign Creators on Unsplash&Gitte Skovgaard Kristensen
destination sjælland Inzights Destination SydkystDanmark VisitLolland-Falster DKNT logo

Sydsjælland & Møn, VisitLolland-Falster, Destination Sjælland, Dansk Kyst- og Naturturisme og analysebureauet Inzights gennemfører i perioden maj 2020 – april 2023 et projekt, der har til formål at løfte vidensniveauet om turismen og udviklingen i turismen i området til gavn for områdets SMVere og DMOerne.

I projektet ønsker vi bl.a. at indsamle data i samarbejde med overnatningssteder, attraktioner, seværdigheder etc. og dermed skabe et samlet datagrundlag til brug for den fremtidige turismeudvikling i området. Al data bearbejdes af analysebureauet Inzights og behandles naturligvis fortroligt.

Datadrevet turisme model

Projektet har flere grene, hvoraf en af dem er dataindsamling i samarbejde med overnatningssteder. Her arbejdes med overvågning af overnatningstal, besøgstal og fremtidig bookingsituation, således der hurtigt og agilt kan arbejdes målrettet med at udnytte ledig kapacitet. Herudover arbejdes med at kortlægge gæsteoplevelsen og adfærden og dermed skabe et samlet billede af tilfredsheden og adfærden i destinationerne – dette som input til udvikling af nye oplevelses- og servicekoncepter såvel overordnet på destinationsniveau og for det enkelte overnatningssted.

I sidste ende skal mere viden og indsigt gerne lede til flere overnatninger, højere gæste tilfredshed og større turisme omsætning.

Se alle projektets resultater på Turismebarometeret.dk

 

Kontakt os

Har du spørgsmål eller vil du gerne bidrage til projektet, er du velkommen til at kontakte os. 

Læs mere

Projektet er støttet af

Erhvervfremmebestyrelsen