Cykler på møn

Feriepiloter skal teste SydkystDanmarks feriepotentiale

25.3.2021
Forfatter: Simone Brandt Hald
Foto: Daniel Villadsen

Feriepiloterne skal cykle, vandre og køre Sydsjælland og Møn rundt, mens de tester og anmelder det, de oplever.

En uges rundrejse på Sydsjælland og Møn med alt betalt inklusiv lommepenge at snolde for. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men den er god nok. SydkystDanmark søger den kommende tid feriepiloter, der med egne øjne og smagsløg skal ud at opleve det bedste, Sydsjælland og Møn har at byde på.

I alt er SydkystDanmark på jagt efter fire forskellige familier og par, som skal teste og anmelde de steder de oplever en efter en. De fire testfamilier bliver sendt ud på en planlagt rute, og undervejs kommer de både til at gå i dinosaurernes fodspor ved Stevns Klint, til at slå sig løs i forlystelsesparken BonBon-Land, vandre på Camønoen og overnatte under stjernerne på Feddet Strand Resort. Men der er også indlagt masser af pitstop ved nogle af destinationens små lokale perler.

”Vi sender feriepiloterne på rundrejse, fordi vi oprigtigt gerne vil blive klogere på og forbedre det produkt, vi tilbyder. Hvordan oplever de kvaliteten af vores seværdigheder, serviceniveau og infrastruktur? Vi ved, at vi har nogle stærke superbrands såsom Skovtårnet og Møns Klint, men kan vi også stå distancen som samlet destination, og har vi så højt et kvalitetsniveau på alle vores produkter og service, som vi tror? Det lader vi nu komme an på en prøve,” siger Mike Olesen, der er marketingchef i SydkystDanmark.

 

En bæredygtig ferieform

Hen over forsommeren skal de første feriepiloter afsted på tur, og når det sker, bliver det med bæredygtig transport hele vejen igennem. De fire feriepiloter bliver bedt om at spænde hjelmen og snøre støvlerne, når de skal henholdsvis cykle, vandre, køre elcykel og elbil Sydsjælland og Møn rundt.

”Vi vil gerne teste, om det er muligt at rejse grønt og bæredygtigt i vores destination. Det er umiddelbart nemt at komme rundt her, der er ikke særlig langt mellem oplevelserne, og vi får flere og flere el-ladestandere overalt. I disse år tænker mange turister over det miljøaftryk, de efterlader, og det her er en klokkeren måde at sætte naturen i spil, ikke på spil,” siger Mike Olesen.

Snart går rekrutteringen af feriepiloterne i gang både online, i aviser og magasiner, og alt fra børnefamilier til pensionister opfordres til at sende en ansøgning afsted. På Sydkystdanmark.dk og @sydkystdanmark på Instagram kan du løbende følge feriepiloterne anmelde det, de tester. Både ris og ros bliver indsamlet, så vi ved nøjagtigt, hvad der skal til for at stå endnu stærkere som turismekollektiv i fremtiden.