Til havs Tage Klee

Særligt sommertogt skal sætte fokus på kyster og havnemiljøer

17.6.2022
Foto: Tage Klee

En hulens masse sømil. Tre unge københavnere med begrænset sejlererfaring. Én båd. Og et hav af storslåede oplevelser langs kysterne. Det er hovedingredienserne i Destination SydkystDanmarks seneste påhit, der skal blive til en ny miniserie.

Med mere end 800 kilometer kyststrækning er Sydsjælland og Møn et slaraffenland for lystsejlere, campister, cyklister og sommerhusgæster på jagt efter dejlige oplevelser nær vandet.

Det skal en ny sommersatsning fra Destination SydkystDanmark nu sætte en fed streg under.

Vi sender nemlig tre veninder fra København på et helt særligt eventyr, når de for første gang nogensinde skal sejle et skib sikkert i havn uden hjælp. Turen går fra Svanemøllen til Møn, og undervejs skal de både krydse åbent hav og manøvrere gennem smalle sejlrender for at gøre pitstop ved en lille håndfuld af destinationens hyggelige havne.

Blandt andet skal de tre unge københavnere lægge vejen forbi havneperlerne i Præstø, Rødvig og Klintholm, hvor de slutter af med en smuk indsejling omkring Møns Klint.

I hver havn venter der de tre veninder et hav af oplevelser – enten på havnekajen eller lige i nærheden, som de skal teste for SydkystDanmark. Eksempelvis skal de prøve kræfter med vandsport, smage lokalproducerede lækkerier, se en masse lokale seværdigheder og bruge tid i den skønne natur.

”Havnene på Sydsjælland og Møn har en helt magnetisk tiltrækningskraft i sommerhalvåret, men der er meget mere at komme efter end et stjerneskud og en kold øl. Det vil vi gerne have de danske feriegæsters øjne op for med den her tur,” siger marketingchef Mike Olesen om det storstilede sommertogt.

De tre veninders sejlads og oplevelser bliver dokumenteret af en fotograf og udkommer som en miniserie, der får premiere på Facebook og Instagram over sommeren.

Derudover skal de tre veninder fortælle om deres bedste oplevelser i et interview i Politiken og på Politiken.dk, som er et af landets største sites med mere end 1. mio. daglige sidevisninger.

Præstø havn

Foto:Tage Klee