Dorte og Henrik

Camønogaarden er ny turistinformation: "Vi elsker at samle folk"

Foto: Destination SydkystDanmark

Pensionisttilværelsen ligger langt ude i horisonten for det umage ægtepar bag Camønogaarden. Mød dem her.

Der bliver indrettet shelter, renoveret badeværelse og malet vægge på livet løs. En ny sommersæson står for døren på det lille charmerende Bed & Breakfast Camønogaarden, og ordrebogen er allerede godt fyldt op.

Her på stedet kan man både overnatte i værelser, campingvogn og shelter omgivet af Møns bakkede landskab. Og de to ejere, ægteparret Dorte Elmbæk og Henrik Nielsen, har masser af jern i ilden. Blandt andet arbejder de på højtryk på at etablere Dark Sky hytter, der fremover også skal sælges som samlesæt. I baghaven kommer der vildmarksbad, og snart er den specialbyggede saunavogn med solceller og planter på taget også klar til at blive taget i brug.

Camønogaarden

Foto:Destination SydkystDanmark

Alle er velkomne

Den populære vandrerute, Camønoen, går lige forbi Camønogaarden, så de overnattende gæster har mange forskellige nationaliteter. Derudover har ægteparret ofte besøg af unge mennesker fra nær og fjern, der tilbyder deres arbejdskraft mod gratis kost og logi.

”Man skal nok være af en lidt særlig støbning for at holde ud at have huset fuld af mennesker hele tiden, men vi holder virkelig af det,” siger Henrik.

Camønogaarden er for alle. Nogen kommer her for at tage med på Dortes guidede stille- eller fuldmånevandringer, andre for naturens, roens eller selskabets skyld. Særligt den gamle gårdsplads fungerer som stedets hjerte. Her kan gæsterne lave mad over åben ild i eller fyre op for den argentinske pizzaovn og få sig en sludder over en kold øl. Visse aftener endda til tonerne af et jazzband, der spiller op til hyggeligt samvær på tværs af generationer og nationaliteter.

”Vi elsker at samle folk og skabe fællesskaber. At lade alt forsvar sejle derudaf og bare være. Her hos os kommer man ud af sit hoved og mærker sig selv,” siger Dorte og fortæller, at de også arbejder på at afholde ginsmagninger og tangoaftener på gårdspladsen.

Camønogaarden

Foto:Destination SydkystDanmark

Pensionisttilværelsen må vente

Egentlig nærmer Dorte og Henrik sig pensionsalderen, men parret har ingen planer om at ligge på langs på en solstol på Mallorca lige foreløbigt. I 2018 købte de den gamle gård på Møn, som trængte til lidt af en ansigtsløftning. Det har de arbejdet stenhårdt på lige siden.

”Du skal kunne lave mange ting selv, når du køber en gammel gård. Den ene uge er kloakken stoppet, den næste er taget utæt. Vi plejer at sige ’shit happens’, og så må vi fikse det,” siger Henrik, der langt fra er helt ny i gamet. Det er den tredje gård, han sætter i stand i sit liv.

”Det passer os begge godt at være i sving,” siger Dorte.

Selv kalder Dorte og Henrik sig for et umage par. Dorte er den engagerede igangsætter med masser af gåpåmod og ideer, Henrik den velovervejede altmuligmand. De kommer fra Østerbro i København, fandt sammen for ti år siden og er blevet gift her på Camønogaarden.

”Vi havde forsvoret, at vi skulle finde sammen, for på nogle punkter er vi meget forskellige, men vi deler de samme værdier. Vi nyder at være sammen, også med andre mennesker – og give dem en uforglemmelig, måske endda transformerende, oplevelse,” forklarer Dorte.