Hundetræf på Vemmetofte Strand Camping nytårsaftensdag

Krudtfrit nytår er en hundemagnet

22.12.2019
Foto: Vemmetofte Strand Camping

Hos Vemmetofte Strand Camping er nytåret for 10. år i træk fyrværkeri-frit – og det er blevet et hit hos hundeejere, der bestiller nytårsopholdet flere år i forvejen. Pladsens mobilehomes er for længst udsolgt.

”Det har været enormt godt for vores kunder, at vi for 10 år siden vedtog, at nytåret her på pladsen er fyrværkerifrit,” fortæller Elsebeth Larsen, der forpagter pladsen sammen med sin mand Michael.

”Vores egne hunde er jagthunde, så de blev ikke skræmt af fyrværkeriet, men det er der rigtig mange andre hunde, der gør. Det er så synd for dem. Så vi siger til gæsterne, at der ikke må fyres krudt af, og det er de alle sammen glade for – for det er netop freden og roen de søger,” fortæller hun.

”Vi vil gerne gøre noget godt for hundeejerne, og det med fred og ro, det kan du altså ikke få andre steder nytårsaften, så det er helt bevidst, at vi har satset på det. Og vi har jo både Skovtårnet, Faxe Kalkbrud, skovene og stranden, og det appellerer virkelig til hundeejerne.”

Det har været en stor succes for campingpladsen at fokusere på, at gæsterne her kan finde fred og ro på årets største festdag. Der er nemlig rigtig mange hunde, der bliver skræmt af fyrværkeriet, og derfor søger hundeejerne væk fra byens larm, forklarer Elsebeth Larsen.

”Vores mobilehomes har længe været fuldt booket, folk skynder sig jo at bestille en plads, når de rejser hjem. Men vi har altid plads til flere campingvogne.”

Fælles hunde-nytårstur

Den 31. december arrangerer campingpladsen en fælles gå-tur for hundeejerne og deres hunde, og til det formål har Vemmetofte Strand Camping valgt at alliere sig med hundetræner Lone Nielsen, der fungerer som professionel guide på turen. Campisterne betaler 30 kroner for at komme med på turen.

Sidste år deltog 68 hunde og i år er der indtil videre 59 hunde tilmeldt. Turen varer cirka 1,5 time og slutter på stranden, hvor man ønsker hinanden godt nytår med kransekage og et glas champagne.

”Når den tur er overstået, så har vi alle sammen hunde, der er dejligt trætte,” siger Elsebeth.

Markedsføringen af det knaldfrie nytår på Vemmetofte Strand Camping har ikke kostet en formue i reklamekroner – det er sket på campingpladsens Facebook-side, og så har rygtet også spredt sig mellem hundeejerne.

”De taler jo sammen og deler erfaringer på internettet, så det har været en god hjælp for markedsføringen. Og så har det nok heller ikke skadet, at jeg er veninde med Linse Kessler, som altid holder sit nytår her på pladsen. Hun har også sørget for at fortælle om det på sine sociale medier.”