Næstved går sammen om Obama-besøg: ”Sådan et samarbejde vil altid danne grobund for mere”

6.3.2024
Forfatter: Oliver Anthony Langhoff Perry
Foto: Arena Næstved

Stort set hele Næstved er gået sammen om arbejdet bag Obamas besøg, og den lokale opbakning er uvurderlig, lyder det fra Arena-direktør.

Fredag den 15. marts bliver der skrevet historie i Næstved, når den tidligere amerikanske præsident, Barack Obama, besøger byen.

Det er et af de størst tænkelige navne, der besøger Arena Næstved og Sydsjælland, og et besøg i den kaliber kræver uanede mængder af koordinering, lokal opbakning og stærkt samarbejde for at lykkes.

I Næstved har både kommune, byråd, 40 erhvervsfolk og Arena Næstved samarbejdet om at få begivenheden stablet på benene. Derudover har der været et fantastisk samarbejde mellem Visit Sydsjælland & Møn, Næstved Kommune, Næstved Cityforening og Næstved Storcenter om at skabe liv og støttende aktiviteter rundt om arrangementet for at skabe den folkefest, der er tiltænkt. Og det samarbejde har været enormt givende og spændende.

- Det har været spændende at se de forskellige parter arbejde sammen. Både kommunen og de mere kommercielle partnere har stukket hovederne sammen i et projekt, som forhåbentlig kommer til at positionere Næstved endnu stærkere som en kulturby, siger Cecilie Sjelle, som er projektleder hos Visit Sydsjælland & Møn.

Og støtten har været altafgørende for, at Obamas besøg og events af den størrelse generelt kan fungere.

- Betydningen af samarbejdet kan faktisk ikke overvurderes - det er guld værd. Når kræfter forenes og alle trækker i samme retning, så vinder alle. Både publikum, byen, begivenheden og alle os der arbejder med det. Jeg tror også det er vigtigt at huske, at sådan et samarbejde jo altid vil danne grobund for noget mere. Især når det går godt, siger direktør for Næstved Arena, Jakob Brixvold.

Det lokale billetsalg har været stort, og billetterne er blevet solgt offentligt, frem for at gøre besøget til et privat- eller virksomhedsevent. Det er der en god grund til, for hvis man skal skabe lokal stolthed, skal man også give de lokale mulighed for at deltage.

- Det er generelt vigtigt for os i Arena Næstved at vi aldrig lukker os om os selv fx med særligt inviterede grupper, men åbner begivenhederne for så mange som muligt. Jeg tror det er vigtigt for byen at føle sig velkommen, også til de nationale begivenheder, hvor der er interesse for billetterne fra hele landet, siger Jakob Brixvold.

 

Lokal stolthed

En af de mange samarbejdspartnere i Obamas Besøg, Næstved Cityforening, vil gøre deres for, at alle i Næstved kommer til at mærke begivenheden og får lov til at være med, uanset om man har fået billet eller ej.
- Der er jo solgt 3500 billetter, og det er mange, men der er også rigtig mange, der ikke har fået en billet. Dem vil vi også gerne give en snert af Obama, ved at vi laver en masse aktiviteter nede i byen, som alle kan komme med til, siger Nicolaj Lund Jensen, der er Citychef i Næstved.

Næstved Cityforening har sat en stor amerikansk folkefest på skemaet, og den skal være med til at give borgerne en oplevelse, de måske ikke ville have haft, hvis begivenheden var privat. Håbet er, at de lokale vil føle sig stolte af deres by, for lokal stolthed er et vigtigt element i både Cityforeningen og Arenaens arbejde.

- Jeg tror, der er mange der tænker, at det er ret fedt, at vi kan trække sådan en begivenhed til byen. Og så tror jeg også, at det, at vi er så mange der bakker op, gør, at der skabes nye fællesskaber, som vil genere nye ideer og mere samarbejde. Nu har vi gjort det, og vi gør det igen. Det glæder vi os til, siger Jakob Brixvold

 

Helhedsoplevelse for turister

Borgerne i Næstved vil som optakt til besøget kunne deltage i arrangementer, se guirlander, balloner, rodeotyre, amerikansk fodbold og meget mere. Den amerikanske folkefest er primært til for de lokale, men festen, den gode stemning og det høje humør kan også føre positive sidegevinster med sig.

- Hvis du kommer som besøgende til byen, fordi du skal opleve Obama, kommer ud i Arenaen, hører dit foredrag og kører hjem igen, vil det nok ikke give det helt store indtryk af byen. Men hvis du kommer til Næstved en time eller to i forvejen, fordi du skal ud at spise, så vil du opleve en by, der er pyntet pænt op og hvor der sker en masse spændende aktiviteter, og så er byen pludselig langt mere interessant, siger Nicolaj Lund Jensen.  

Arena Næstved planlægger allerede nu flere store events i foråret, som vil få mange til at rette øjnene mod byen. Cityforeningen er klar til at skabe kulissen rundt om begivenhederne, og allerede nu tegner der sig opbakning fra lokale.

- Det er vigtigt, at turisterne ikke bare kommer til en sørgelig hoppeborg, men at der faktisk er en lokalbefolkning, der støtter op og skaber liv. Det er jo det liv, der er i byen der er mest interessant for en turist, slutter Nicolaj Lund Jensen.

Der er stadig få, ledige billetter til Obamas besøg. De kan købes her