feriepiloterne - vandreferie

SydkystDanmark efterlyste ferieanmeldere – så eksploderede indbakken

27.5.2021
Foto: Per Rasmussen

Intet mindre end 1.000 danskere har meldt sig til landets fedeste sommertjans. SydkystDanmark sender i alt fire hold testpiloter på rundrejse på Sydsjælland og Møn.

Spis is i lange baner, smag stribevis af lokale specialiteter, oplev storslået natur og overnat på nogle af Sydsjælland og Møns bedste campingpladser, hoteller og Bed & Breakfasts. Helt kvit og frit. Det eneste, vi forlanger til gengæld, er din uforbeholdne mening om oplevelserne undervejs.

Sådan lød det fristende slagtilbud fra turismeorganisationen SydkystDanmark for halvanden måneds tid siden, og lige siden er det væltet ind med ansøgninger fra eventyrlystne danskere, der melder klar til en uges uforglemmelig ferie på Sydsjælland og Møn, hvor de skal opleve og anmelde alt det bedste, destinationen har at byde på.

Mere end 1.000 danske familier, ægtefolk og vennepar har sendt en ansøgning afsted om at blive såkaldte feriepiloter, og det vækker jubel i SydkystDanmark.

”Vi kunne næppe have drømt om en bedre modtagelse,” siger feriekaptajnen Martin HH Bender, der er direktør i SydkystDanmark, begejstret.

”Vi sender feriepiloterne på rundrejse for at anmelde det, de oplever, så vi kan blive klogere på, om vi har så højt et kvalitetsniveau, som vi tror, eller om vi på nogle punkter kan blive endnu bedre. Men det kan kun lade sig gøre, fordi vi har en række lokale turismeaktører, der i stor stil bakker op om projektet ved at invitere feriepiloterne indenfor over sommeren,” siger han og retter en stor tak til alle, der har sagt ja til at være med.

Feriepiloterne skal blandt meget andet spise på michelin-restauranten Hotel Frederiksminde, besøge glasmuseet Holmegaard Værk og overnatte på den femstjernede campingplads Feddet Strand Resort.

I uge 25 sender SydkystDanmark den første testfamilie på vandreferie i destinationen. Interesserede kan fortsat nå at sende en ansøgning afsted til campingferien og elcykelferien, der har ansøgningsfrist hhv. 28. maj og 11. juni.

Læs meget mere på feriepiloterne.dk

Det skal feriepiloterne opleve

SydkystDanmark sender i alt fire testfamilier på rundtur i det sydsjællandske sommerland med bæredygtig transport.

campingferien skal feriepiloterne bl.a. forbi Feddet Strand Resort, De Hvide Svaner og Camp Møns Klint. Derudover skal de have en på opleveren ved Geocenter Møns Klint, Kalvehave Labyrintpark, Skovtårnet og BonBon-Land. Under hele turen får de en splinterny Citroën C4, der kører på el, stillet til rådighed af Henrik Hansen Automobiler. Derudover skal feriepiloterne på campingferien besøge: Geomuseum Faxe og Enø Bageri.

 

vandreferien skal feriepiloterne teste tre forskellige kystnære vandreruter. Bl.a. kommer de forbi Stevns Klint, Karrebæksminde og Gavnø Slot. De skal overnatte i Gavnøs udlejningshus Sophienlyst, på Hotel Kirstine i Næstved, Rødvig Kro- & Badehotel og en lille håndfuld unikke Bed & Breakfasts, heriblandt Residens Møen og Egn Bed & Breakfast på Møn. Derudover skal feriepiloterne på vandreferien besøge: Hotel Klinten, Slangerup Bed & Breakfast, Slusehuset, Karetmagerens Hus, Marine Event.

elcykel-ferien bliver der skruet op for det gode liv. Her skal feriepiloterne bo på Jungshoved Præstegaard, Holberggård, Villa Huno og The Norrmans, de skal spise på michelin-restauranten Hotel Frederiksminde og drikke gin hos Radius Distillery på Oremandsgaard Gods. Derudover skal feriepiloterne på elcykelferien besøge: Studiegården Bed & Breakfast, Residens Møen, Vemmetofte Præstegaard, Koldkrigsmuseet Stevnsfort og Traktørstedet Højeruplund.

 

cykelferien er der dømt aktiv ferie i pagt med naturen. Sydsjællands mest naturskønne cykelruter skal testes, og undervejs skal feriepiloterne bl.a. overnatte på Ny Øbjerggard Bed & Breakfast ved Køng, en hotelbåd hos Bed and Boats i Kalvehave, på Edelsminde Bed & Breakfast ved Gisselfeld, på Rosenfeldt Gods i Vordingborg og på det gamle byhotel, Vinhuset, i Næstved. Derudover skal de opleve Holmegaard Værk, Faxe Kalkbrud og Gåsetårnet. Derudover skal feriepiloterne på cykelferien besøge: Næstved Automobilmuseum, Gavnø Slot, Danmarks Borgcenter, Kalvehave Labyrintpark, Camp Adventure, BonBon-Land, Holmegaard Værk, Café Mocca, Kirsebærkroen Bed & Breakfast og Feddet Strand Resort.