Næstveds Søjler

Foto: Næstved Søjler

En middelalderfestival i Næstved d. 15.-16. juni 2024!

”Næstveds Søjler” finder sted i området omkring og i Sct. Peders Kirke og Sct. Mortens kirke samt omkring “Boderne” og på den store parkeringsplads, der i folkemunde hedder “Den fritlagte Suså”.

Næstved Søjler

Foto:Næstved Søjler

Middelalderfestival i Næstved

Kom og nyd farverne, duftene, lydene og folkelivet. Næstveds Søjler løber af stablen d. 15.-16. juni 2024, men allerede fra d. 14. juni, er der arrangeret events i bymidten, som sætter scenen for de næste to dages underholdning og spændende arrangementer. Der er gratis adgang til både festivalpladsen og alle aktiviteterne, så der er rig mulighed for en tur tilbage til den danske middelalder.

Festivalen byder på store og spændende nyheder i år, blandt andet kan du opleve den tjekkiske falkoner-gruppe Falconia, der underholder med et storartet falkeshow. Der vil være både falke, hunde og heste både lørdag og søndag!

Næstved Søjler

Foto:Falconia

Næstved Søjler

Foto:Falconia

Festivalpladsen summer af aktiviteter! Oplev den helt særlige folkestemning, tag plads som publikum og vær vidne til ridderspilsturneringen eller lyt til gademusikanter. Besøg middelalderkirkerne i byen, oplev gadeteater og lad turen går forbi "Boderne". 

Middelalderkulturhuset inviterer indenfor til små koncerter, gløgg og korte forestillinger, der uden tvivl vil give dig smag på middelalderens historie i Næstved og Danmark. En nyhed i år er en lille udstilling om dengang, der i Næstved var hele 5 munkeordener, hvilket altså er tilbage i det 12. århundrede. 

 

Liv og glade dage

Hvad tænker du på når du hører ordet middelalderfestival? Riddere, nonner, plattenslagere, munke eller pestdoktorer? Festivalpladser vrimler med historiske karaktere som taget ud af en film. Om lørdagen er der festligt optog med Avant Garden gennem byen - bare følg musikken. 

Selvom de officielle dage for festivallen er lørdag og søndag, er der også spændende events rundt i byen i løbet af fredagen. Fredag aften arrangeres der intet mindre end en lækker langbordsmiddag, selvfølgelig med middelalderen som tema. Det foregår kl. 18-21 i Ringstedgade - køb din billet her.

Næstved Søjler

Foto:Næstved Søjler

Næstved Søjler

Foto:Næstved Søjler

Hvor skal du overnatte?

Du kan med fordel bruge tage et par overnatninger i Næstved og opleve alt det andet, som byen kan byde på. Der er flere gode overnatningssteder i Næstved og omegn uanset om du er til hotel, camping eller bed & breakfast. Find dit overnatningssted i guiden herunder. 

Hvor skal du spise?

Gå ikke glip af de mange gode madoplevelser Næstved kan byde på. I byen finder du restauranter perfekte til kvalitetstid med kæresten men også hyggelige og afslappede caféer samt en inspirerende amerikansk diner. Gå på udkig efter dit næste spisested herunder. 

Transport

Næstved kan nås både med egen bil og med offentlig transport. Der er gode togforbindelser til Næstved både for de der kommer fra København og nordpå men også, hvis man kommer sydfra. Planlæg din rejse på Rejseplanen.dk

Næstved By har flere parkeringspladser omkring centrum, hvor bilen kan placeres indtil det bliver tid til afgang. Du kan finde nærmere information om parkering i Næstved her