Gå til indhold

Møns Klint

Foto: Destination SydkystDanmark

Møns Klint er et meget populært udflugtsmål, og man forstår godt hvorfor! De smukke hvide klinter, der rejser sig 128 meter over det turkisgrønne hav langs den syv km lange kyststrækning, er nemlig noget helt særligt - og ikke bare i dansk målestok, men også i international.

Foto:VisitSydsjælland-Møn

Fra toppen af Møns Klint kan du flere steder komme ned til stranden, hvorfra du virkelig kan nyde det overvældende syn af klintens lodrette vægge. Det mest populære sted at gå ned til stranden er ved Maglevandstrappen ved Geocenter Møns Klint. Her skal du ned af hele 497 trappetrin og selvfølgelig også op af dem igen. Se kort over trapper langs Møns Klint her

På toppen af Møns Klint er der lavet en 267 meter lang boardwalk (træbelagt sti) med flere udkigspunkter – perfekt for kørestolsbrugere, dårligt gående og forældre med barnevogn. Her er der rig mulighed for at alle kan nyde den imponerende udsigt fra en af Danmarks og verdens største naturoplevelser, Møns Klint.

Hvide klintestrækninger med unik historie

For 70 mio. år siden var der et tropisk hav med bl.a. blæksprutter, søpindsvin, muslinger og alger, der hvor Danmark ligger i dag. Langsomt gennem millioner af år, sank skeletterne fra disse mikroskopiske alger ned på havbunden og dannede det enorme lag af kridt, som Møns Klint består af og som store dele af Danmark hviler på i dag.

Langs klintestranden kan du gå på fossiljagt og finde disse 70 mio. år gamle forstenede rester af havdyr – især søpindsvin og vættelys. Du kan også besøge GeoCenter Møns Klint, som fortæller historien om det forunderlige liv, som er grundlaget for Møns Klint, livet med dinosaurerne og det enorme meteornedslag, der blev deres udryddelse.

Danmarks første UNESCO biosfæreområde

Med udnævnelse som Danmarks første biosfæreområde i sommeren 2017 peger UNESCO på Møn og de omkringliggende øer som et helt særligt sted i verden. Et sted med en enestående natur, hvor de lokale formår at leve og arbejde i et bæredygtigt samarbejde med naturen. I området kan du opleve de fleste danske naturtyper både på land og i vandet samt en rigdom af sjældne dyre- og plantearter, som netop er et af kendetegnene for et biosfæreområde.

Læs mere om Biosfære Møn her.
 

Hvad kan du ellers opleve i nærheden af Møns Klint?

Liselund Slotspark - Den romantiske have
Liselund Slotspark - Den romantiske have
Møn Is - Pollerup Hovgård
Møn Is - Pollerup Hovgård
Nyord Svaler
Nyord
Klintholm Havn
Klintholm Havn
Dark sky - møns klint
Dark Sky på Møn og Nyord
Stege byport
Stege

Kort

Group
Group
Åbn i Google Maps
Adresse

Stengårdsvej 8

4791 Borre

Koordinater

Længdegrad : 12.551619

Breddegrad : 54.95878

Share your wonders: