Gå på fossiljagt!
Tag på fossiljagt i Sydsjælland & Møns enorme kridtlag og find flere millioner år gamle levn fra fortiden.
Møns Klint er et meget populært udflugtsmål og et nationalklenodie af helt særlig karakter, og det er let at forstå hvorfor. De smukke hvide klinter, der rejser sig 128 meter over det turkisgrønne hav langs den syv kilometer lange kyststrækning, er nemlig noget helt særligt i både dansk og
Foto:VisitSydsjælland-Møn
Langs toppen af Møns Klint, er der flere steder, hvor du kan komme ned til stranden. Her kan du virkelig nyde det overvældende syn af klintens lodrette sider, der ser ud til at forbinde himmel og jord. Det mest populære sted at gå ned til stranden er ved Maglevandstrappen ved Geocenter Møns Klint. Her skal du ned af hele 497 trappetrin! Du skal så selvfølgelig også op af dem igen. Se kort over trapper langs Møns Klint her.
På toppen af Møns Klint er der lavet en 267 meter lang træpromenade med flere udkigspunkter. Promenaden er perfekt til kørestolsbrugere, dårligt gående og forældre med en eller flere barnevogne. Promenaden gør det det endnu lettere for alle at nyde den imponerende udsigt fra en af Danmarks og verdens største naturoplevelser, Møns Klint.
For at passe bedst muligt på naturen anbefaler vi, at man parkerer bilen enten ved GeoCenter Møns Klint eller ved Liselund Slot og går derfra.
For ca. 70 millioner år siden var der et tropisk hav med blandt andet blæksprutter, søpindsvin, muslinger og alger lige her, hvor Danmark ligger i dag. Langsomt, gennem millioner af år, sank skeletterne fra disse mikroskopiske alger ned på havbunden og dannede det enorme lag af kridt, som store dele af Danmark hviler på i dag. Det er den samme kridt, som Møns Klint består af.
Langs klintestranden kan du gå på fossiljagt og prøve at finde nogle af de 70 millioner år gamle forstenede rester af havdyr. Der er især god mulighed for at finde rester af søpindsvin og vættelys. Du kan også besøge GeoCenter Møns Klint, som fortæller historien om det forunderlige liv, der er Møns Klints byggesten, livet med dinosaurerne og det enorme meteornedslag, der blev deres udryddelse.
Med udnævnelse som Danmarks første biosfæreområde i sommeren 2017 peger UNESCO på Møn og de omkringliggende øer som et helt særligt sted i verden. Et sted med en enestående natur, hvor de lokale formår at leve og arbejde i et bæredygtigt samarbejde med naturen. I området kan du opleve de fleste danske naturtyper både på land og i vandet samt en rigdom af sjældne dyre- og plantearter, som netop er et af kendetegnene for et biosfæreområde.
Stengårdsvej 8
4791 Borre
Længdegrad : 12.551619
Breddegrad : 54.95878