GeoCenter Møns Klint

Foto: Mads Tolstrup

Ved en af Danmarks smukkeste og mest besøgte naturattraktioner Møns Klint, ligger GeoCenter Møns Klint. Et oplevelsescenter, der fortæller om Danmarks fødsel lige der, hvor det hele begyndte.

Foto:GeoCenter Møns Klint


GeoCenter Møns Klint er Danmarks seje science-center, der nemt kan underholde hele familien. Oplevelsescenteret er gravet ned i selve klinten og opbygget som en spændende tidsrejse 70 millioner år tilbage i tiden. Oplev Mosasauren, den op til 17 meter lange dræberøgle, og alle fossiler fra kridthavet, se spændende 3D film, eller tag VR-brillerne på og jag som vandrefalken foran Møns Klint. 

Se alle oplevelser på Geocenter Møns Klint her.

Interaktive udstillinger

Tag på en opdagelsesrejse tilbage i tiden på GeoCenter Møns Klint, hvor fascinerende udstillinger vækker Danmarks dramatiske fortid til live. Indlejret i Møns imponerende klint, blot 100 meter fra de stejle skrænter, venter en interaktiv oplevelse, som fængsler både børn og voksne.

Hvor Danmark Blev Født
Opdag Danmarks geologi i udstillingen, der fortæller historien om landets tilblivelse. Fra Kridttidens havmonstre til de voldsomme kræfter, der prægede istiden, rummer hver genstand og interaktiv installation en del af den store fortælling om Danmarks naturhistoriske rødder.

Rav, Fossiler og Flint
Berig dit besøg med ny viden om ældgamle skatte. Udstillingerne omhandler ravs magiske verden, flints betydning samt de fossiler og danekræ, der gemmer sig i klintens lag og afslører livet for millioner af år siden. Måske du selv kan finde noget på stranden?

Biodiversitet og Biograf
Bliv inspireret af biodiversitetens mangfoldighed og nyd videnskab og natur i en fascinerende 3D-biograf. Fra dinosaurer til nutidens dyreliv – få en helt ny forståelse for livets mangfoldighed og udvikling.

Leg, Lær og Lev i Fortiden
Med Virtual Reality kan du lege dig til viden. Flyv som en vandrefalk langs klintens kanter eller test din balance i 'den mønske manddomsprøve'. Tag børnene med i workshoppen, hvor leg og læring går hånd i hånd.

GeoCenter Møns Klint mikroskop

Foto:Mads Tolstrup

Frisk luft, aktiviteter og den unikke Møns Klint

Området omkring GeoCenteret og Møns Klint er simpelthen så fantastisk, at folk strømmer til året rundt. De smukke klinter der rejser sig 128 meter over det turkisgrønne hav, Klinteskoven der stråler lysegrønt fra den kridtholdige jord og et utroligt rigt dyre- og planteliv. Her er kort sagt dømt naturoplevelser udover det sædvanlige! 

Her kan I gå på fossiljagt på klintestranden, tage på guidet MTB-ture i skoven eller kravle op i trætoppene på klatrebanen. Vil I lade naturen tale for sig selv, kan I bruge masser af timer langs kysten og i skoven på Møns Klint – rundt om hvert hjørne venter nye opdagelser.

Læs mere om Møns Klint her.

GeoCenter Møns Klint

Foto:Mads Tolstrup

Foto:Mads Tolstrup

Tre spændende fakta om Møns Klint og GeoCenteret

1. Du kan opleve fænomenet Dark Sky ved Møns Klint. På grund af den ekstremt beskedne lysforurening på stedet er stjernehimmelen HELT klar og tydelig.

2. Ved køb af indgangsbillet til GeoCenter Møns Klint, kan du købe et årskort med adgang til tidligere nævnte aktiviteter til kun 35 kroner!

3. Møns Klint var også populær i 1800-tallet, hvor maleres og forskeres interesse for stedet var med til at lokke almindelige turister til. Fra broer langs stranden sejlede eller roede små udflugtsbåde ud, så turisterne kunne opleve klinten fra havet.

Kort

Group
Group
Åbn i Google Maps
Adresse

Stengårdsvej 8

4791 Borre

Koordinater

Længdegrad : 12.550478

Breddegrad : 54.967977