©  Foto:

Gjorslev Slotspark

Besøg den smukke Gjorslev Slotspark

Ved Gjorslev Slot ligger Gjorslev Slotspark, hvor du kan gå tur under de gamle træer eller slå dig ned med picnickurven. Der er fri adgang til parken, og dit besøg starter ved lågen syd for parken, hvor der også er en lille parkeringsplads.


Parken er anlagt i engelsk havestil, som i 1700-tallet var en modreaktion på de stramme, symmetriske barokke haveanlæg. Nu skulle haveanlæg og parker i stedet være maleriske og indbyde til en spadseretur med overraskelse og opdagelse. Slyngede linjer, åbne vidder og fritstående træer kombineres med søer, statuer og havehuse. Alt sammen placeret med et malerisk motiv for øje.


I Gjorslev Slotspark kan du selv mærke, hvordan den engelske havestil påvirker gåturen og serverer det ene flotte motiv efter det andet. Her er blandt andet åbne plæner og fortættede stier, en lindeallé, søer og mindesten, alt sammen med det smukke Gjorslev Slot i baggrunden.

Tæt ved slottet er dele af parken privat, men det er stadig muligt at nyde synet af slottet med den 42 meter lange pergola med roser og klematis foran.