©  Foto:

Stop op i Bøgestrømmen

Bøgestrømmen er et sted, hvor man kan opleve det vilde element i faxebugten, eller den blæsende og gyngende Østersø. Hvorefter man kommer ind i smult vande, hvor man skal holde øje med både kost og bøjer for ikke at støde på land. Det er stedet hvor man får testet sine sejlerevner, og hvor der igennem århundrede er tusindvis af skibe der er stødt på grund.

Man har Sjælland på den ene side og Møn på den anden, og her kan du oplev ubeboede øer, holme med havørne og sæler. På de to øer, Tærø og Lilleø er der vilde heste, som man kan være heldige at se gå over det lave vand. Derudover kan man se fra den ene bro til den anden.

Hvis båden ikke stikker for dybt, så kan et besøg i nogle af de små havne som Sandvig, Kindvig, Stavreby eller Balle strand være et hyggeligt afbræk. Her kan du komme tæt på de lokale sejlere og fiskere, eller du kan kaste anker i sovekrogen som er en lille ankerplads mellem soldaterne (De røde og grønne bøjer) og Jungshoved skov. Her kan du falde i søvn i fred og ro, og vågne op og se solopgangen over Østersøen.

Her i bøgestrømmen er der ret uforstyrret, havnene ligger dog tæt hvis du vil i land, og de lidt større byer byder på handel. Men her er også revler, hvor man kan hoppe i vandet og bade.

Læs mere om andre spændende oplevelser i vandet på www.blåeventyr.dk