DR’s Vilde Vidunderlige Danmark med flot fokus på Møns Klint

5.5.2020
Foto: VisitSydsjælland-Møn

I 2. afsnit af DR’s nye, store naturprogram, ’Vilde vidunderlige Danmark’, spillede Møns Klint og naturen på Møn en fremtrædende rolle. Det vækker glæde hos direktøren for GeoCenter Møns Klint, Nils Natorp, som arbejder hen mod en sæsonstart i maj.

GeoCenter Møns Klint skulle egentlig være åbnet for den nye sæson allerede 4. april, men det er blevet foreløbigt udskudt grundet omstændighederne omkring Covid-19. Hvordan har de seneste uger været for dig og dit team?

”Det har både været en frustrerende og en spændende periode. Vi har ikke sendt folk hjem, men derimod arbejdet frem mod den nye åbningsdato, da hele forberedelsesfasen med vores nye særudstillinger er blevet påvirket og forsinket. Derudover har vi haft ekstremt travlt ude på pladsen foran centret, da gæsterne er strømmet til klinten. Vi har derfor haft bemanding på pladsen i forhold til både vejledning og assistance med parkering for at reducere kødannelse. Overordnet set kan jeg godt blive bekymret på sæsonens vegne, særligt i forhold til de klassiske indendørs oplevelser, som kan komme under pres.”

Foto:VisitSydsjælland-Møn

Kan du løfte lidt af sløret for, hvad de besøgende hos GeoCenter Møns Klint kan forvente af den nye sæson?

”Vi sigter efter åbning den 21. maj og åbner med nogle af de største nyheder på centret i mange år: Vi får to nye, store særudstillinger. Den ene handler om rav fra Baltikum og Burma, hvor vi bl.a. kan fremvise ægte dinosaurfjer indlejret i rav, hvilket ikke er set før i Europa. Det bliver en portal til fortiden. Den anden udstilling handler om flint og dens betydning for Stenalderens Mønboer, som blev rige på grund af den store tilgængelighed af flint ved klinten. Her viser vi blandt andet en lang række flintegenstande, såsom økser og pilespidser, som alle er fundet her på Møn. Derudover viser vi to nye 3D-film, om henholdsvis dinosaurer på Antarktis og de store, forhistoriske vulkanudbrud.”

Hvordan arbejder I for at sikre forholdene for jeres besøgende med henblik på eventuel smitterisiko?

”Vi er løbende i dialog med både Naturstyrelsen og andre myndigheder omkring forholdene på både inde- og udearealer. Ud over at vores personale selvfølgelig tager alle de nødvendige hygiejniske forholdsregler er gangstierne ved klinten allerede nu gjort ensrettede for at lette på menneskemængderne udenfor. Vi kommer også til at sætte et loft over antallet af gæster inde på selve museet, hvor pladsforholdene heldigvis gør, at det bliver nemt at holde afstand.”

Foto:GeoCenter Møns Klint

Den helt store nyhed netop nu i forhold til klinten må siges at være DR’s ”Vilde vidunderlige Danmark”, hvor Møns Klint spiller en fremtrædende rolle i seriens 2. afsnit. Hvad glæder du dig mest over ved det nye program og områdets rolle i det?

”Jeg glæder mig meget over, at Møns Klint nu for første gang bliver vist frem i et naturprogram med den ypperligste produktionskvalitet – helt på ’BBC-niveau - og med den tid og grundighed, som området fortjener. Klinten er et unikt og dramatisk stykke natur med en enestående flora og fauna, som altid har tiltrukket såvel mange både danske og internationale gæster," siger Nils Natorp.