Klinten Boattours

Ny turbåd skal trække endnu flere gæster til Rødvig

28.5.2020
Foto: Visit Sydsjælland & Møn

Ken Cardozo, der i forvejen driver Klintens Sandwichproviant, har sammen med Hans Jørgen Rasmussen fra Klippinge søsat en ny turbåd på havnen i Rødvig.

Den nye turbåd på havnen i Rødvig er netop søsat og for de to indehavere Ken Cardozo og Hans Jørgen Rasmussen, er der noget der tyder på, at de har ramt rigtigt. I hvert fald har interessen fra både lokale og turister allerede været stor.

Gæsterne kan booke plads på en to-timers sejlads, der bringer dem forbi Stevns Klint, Højerup Kirke og Stevns Fyr. Hvis man har særlige ønsker kan man også arrangere bådture til andre destinationer, for eksempel Bøgeskov Havn eller Møns Klint.

Det er dog ikke de store, og tilbundsgående kundeanalyser, der ligger til grund for, at Ken og Hans Jørgen har kastet sig ud i den nye bådservice:

”Hvis vi skal være helt ærlige, så ved vi ikke, om der er et behov, men vi tror, der er et behov,” griner Ken Cardozo. Vi sidder på bænken ved havnen i Rødvig. Det er typisk dansk forsommer-vejr, og det vil sige, at der lige kommer en hurtig byge, men heldigvis klarer det op, inden Ken skal afsted på sin sejltur med en række lokale, særligt indbudte.

”Jeg kom med ideen til Hans Jørgen sidste år, og han var lynhurtig til at sige, at det var en god idé. Efter 5 minutter var det besluttet, og så skulle vi bare have styr på alt det praktiske.”

Klintens Boattours

Foto:Destination SydkystDanmark

Ken Cardozo havde allerede en helt bestemt type båd i tankerne: En såkaldt triton-pontonbåd, der er blevet skræddersyet på et værft i Sydeuropa. Her er plads til 12 passagerer – og der er ekstra stor fokus på, at det skal føles lækkert at være ombord, derfor sidder man i store, bløde sofaer. Bådtypen er meget kendt i USA og også meget udbredt på sydeuropæiske feriedestinationer. Og nu ligger den så her på havnen i Rødvig og er klar til gæster. Han tilføjer:

”Alle – også dem, der måske ikke er så søstærke, skal have en god oplevelse, og det får de på den her båd,”

Selv om der altså ikke lægger de store kundeundersøgelser til grund for den nye turbåd, har Ken Cardozo en rigtig god fornemmelse for, at der er et behov for netop denne type oplevelser i Rødvig. Blandt andet fordi en del gæster på hans café, Klintens Sandwichproviant, har efterlyst netop muligheden for en sejltur.

”Vi har jo allerede en masse gode spisesteder og alle mulige andre tilbud. Men sat på spidsen, så er det jo noget, man også kan finde andre steder. Derfor synes jeg, at vi skal have noget, som man måske ikke finder så mange andre steder – nemlig muligheden for at opleve Stevns Klint fra søsiden.

Alt er gået glat

Arbejdet med at få etableret turbåden har været nærmest problemfri: Både kommune og erhvervsråd har været meget behjælpelige og også de lokale på havnen i Rødvig har været hjælpsomme – for eksempel er der netop sat nye pæle i havnen, så turbåden hurtigt kan komme til og fra kajen. Kun bådtransporten hjem fra fabrikken i Sydeuropa gav lidt problemer, fordi coronakrisen gjorde det svært at finde en transportør.

Dog har Ken Cardozo som skipper været nødsaget til at bruge en hel masse tid på at få læst op på lektierne hen over vinteren: Selv om han har sejlet i større både før, så var han ikke forberedt på, at han skulle tage en styrmandsuddannelse, for at få lov til at sejle med passagerer:

”Jeg havde ikke regnet med, at jeg skulle tage en styrmandsuddannelse for at sejle en båd med 12 passagerer. Jeg har da tidligere læst søkort, og jeg kan søfartsreglerne, men det er længe siden, jeg har siddet med et kompas, og siddet og udregnet modstand og magnetisme manuelt. Hvis elektronikken fejler så er det meget godt at kunne. Men det har faktisk været ret spændende.” 

Nu er båden altså klar til at tage turister ud for at opleve Stevns Klint fra søsiden – og Hans Jørgen Rasmussen og Ken Cardozo er fortrøstningsfulde:

”Der er allerede en kæmpe opmærksomhed fra både lokale og turister. Jeg tror på, at vi kan være med til at trække nogle mennesker langvejs fra herned, fordi de kan kombinere sejlturen med nogle af de mange andre oplevelser hernede.”