Corona

Få kompensation for coronatab og hjælp til omstilling

9.10.2020
Foto: CDC

En ny kompensationsordning, der kan gavne aktørerne i Destination SydkystDanmark, er netop vedtaget. Og ved udgangen af oktober åbner en pulje, hvor der kan søges støtte til omstilling.

Er du ramt af tab pga. corona-restriktioner?

En ny kompensationsordning, der skal give økonomisk kompensation til virksomheder ramt af coronarestriktioner, er netop vedtaget.

Det fortæller Peter Hansen, partner i Øernes Revision i Vordingborg.

”Støtteordningen er rettet imod de virksomheder, der bliver ramt på omsætningen på grund af forbuddet mod at holde åbent efter kl. 22 og forsamlingsforbuddet. Det vil sige, at støtteordningen kan være relevant for bl.a. restauratører i Destination SydkystDanmark,” siger Peter Hansen.

Støtteordningen gælder både for nedgang i omsætning og faste omkostninger, og der kan søges for september og oktober måned 2020.

Peter Hansen forklarer, at støtteordningen er så ny, at man endnu ikke har modtaget den officielle bekendtgørelse, der i detaljer klarlægger vilkårene for ordningen.

Vi ved med sikkerhed, at hvis der er omsætningsnedgang på mindst 30%, kan der søges op til 23.000 kr. for tabt omsætning pr. måned.

”Der kan søges for hver ejer. Så hvis man er et ægtepar, der fx ejer en restaurant i fællesskab, kan man i alt søge op til 46.000 kr. pr. måned, hvis man har haft en omsætningsnedgang over et vist niveau.”

Der kan også søges for kompensation til faste omkostninger og det er vigtigt, at den nye støtteordning også kan søges af underleverandører. Her er det endnu ikke klarlagt, hvordan myndighederne vil definere, hvilke underleverandører, der er omfattet.

Ansøgningsfristen for den nye kompensationsordning er 30. november 2020.

Kontakt dit lokale erhvervshus, din arbejdsgiverorganisation eller din revisor for rådgivning.

Vil du omstille pga. coronaen?

Det er også værd at kende en ny pulje til omstilling og tilpasning i de virksomheder, der bliver hårdt ramt af coronaen.

Denne pulje er på i alt 100 millioner kroner, og har særligt fokus på aktører i turisme- og oplevelsesøkonomien.

Puljen giver berørte virksomheder mulighed for at søge midler til en bred række af aktiviteter, der kan styrke tilpasningen af deres forretning.

Midlerne kan fx gå til indkøb af udstyr, omstilling og tilpasning af forretningsmodeller, eller til at opkvalificere virksomhedens ansatte.

Det er Erhvervshus Hovedstaden, der administrerer omstillingspuljen, og der åbnes for ansøgninger den 30. oktober.

Virksomheder kan søge op til 1,5 mio. kr. afhængig af deres størrelse og behov. Ansøgningerne vil bl.a. blive vurderet på, om omstillingsplanen er realistisk og hvor hårdt virksomheden har været ramt af COVID-19.  

Fakta

  • Puljen til omstilling i dansk erhverv kan søges af virksomheder hos Erhvervshus Hovedstaden fra den 30. oktober 2020. 
  • Midlerne bliver udbudt i flere runder, hvor virksomhederne kan søge. 
  • En virksomhed kan søge op til 1,5 mio. kr. afhængigt af bl.a. virksomhedens størrelse og behov. 
  • Virksomheden skal selv stå for 25 pct. af udgifterne til det ansøgte projekt.  
  • I løbet af oktober vil yderligere oplysninger og kriterier for at søge puljen blive lagt på Virksomhedsguiden og erhvervshusenes hjemmesider.