Danmarks Borgcenter

Foto: Frame & Work

I hjertet af Vordingborg ligger Danmarks Borgcenter - et minde om middelalderens storhedstid på Sydsjælland - fortalt på en ny måde. 

Danmarks Borgcenter et et moderne museum og oplevelsescenter, som formidler Danmarks historie med udgangspunkt i Dannebrogs hjemstavn, Vordingborg. Museet ligger på Vordingborgs Slotsterræn midt i landets største borgruin. Borgen, som er bygget af Kong Valdemar Sejr, er nok mest kendt for Gåsetårnet, som stadig står stolt med udsigt over Farø-broerne. 

Gåsetårnet

Foto:Frame & Work

Udstillingen MAGT

MAGT tager dig med ind i magtens intrigante verden, hvor du kan blive klogere på den magt, som altid er knyttet til en borg. Det var netop på borgen kongefamilien opholdte sig, togter blev planlagt fra og historiske aftaler indgået, hvorfor udstillingen rummer alt fra konger og dronninger til våben, smykker, kirker og meget mere.

I Middelalderen regerede nogle af Danmarkshistoriens mest betydningsfulde konger og dronninger fra borgen i Vordingborg og byen var dermed centrum for magt i denne tidsalder.

Særudstillinger og Dannebrog

På Borgcentrets særudstillinger vises arkæologiske fund fra Vordingborg og omegn samt smykker, våben og andre spændende fund fra Valdemar Sejr og Valdemar Atterdags tid!

Danmarks Borgcenter fejrede i 2019 Dannebrogs 800 års fødselsdag. Dannebrog ankom nemlig til Vordingborg i 1219 efter et stort slag i Estland, der nær endte fatalt, men på guddommelig vis (hvis man skal tro på sagnet) alligevel faldt ud til fordel for danskerne. 

Tre spændende fakta om Danmarks Borgcenter

1. I middelalderen var det Danmarks største kongeborg, og dækker et område på størrelse med otte fodboldbaner!

2. Krigsvåbnet "Bliden" kunne skyde med sten, ildkugler og andet skyts, men også med bistader, døde dyr og krigsfanger, hvis der skulle spredes sygdom og rædsel blandt fjenderne!

3. Der var ni borgtårne, 12 halvtårne og en 770 meter lang ringmur!

Kort

Group
Group
Åbn i Google Maps
Adresse

4760

Koordinater

Længdegrad : 11.910862

Breddegrad : 55.007061

Max 30 minutter fra Danmarks Borgcenter

Liste
Kort
Rønnede Kro
Foto: Rønnede Kro

Rønnede Kro

Siden 1825 har Rønnede Kro haft en central placering langs den gamle hovedvej, der i generationer har forbundet Hovedstaden med det sydlige Sjælland og Øerne.

Læs mere
Paradehuset
Foto: Visit Sydsjælland & Møn

Paradehuset

Besøg orangeriet, shop i butikken, nyd en english tea royale i te-salonen "Nattergalen" eller overnat i Gatnerns Logi. 

Læs mere
Gavnø Slot
Foto: Mads Smidt

Gavnø Slot

Gavnø Slot er et af Danmarks smukkeste rokokoslotte og en vigtig del af Danmarks kulturarv.

Læs mere
Kalvehave Labyrintpark
Foto: Kalvehave Labyrintpark

Kalvehave Labyrintpark

Labyrinter kender ingen alder, her kan alle børn og voksne være med. I kan konkurrere mod hinanden, eller løse opgaverne sammen. I bestemmer selv tempoet - Kalvehave Labyrintpark er en stressfri zone....

Læs mere