Fiskeri ved Præstø Fjord

Foto: VisitSydsjælland-Møn

Præstø Fjord er, ligesom resten af Østersøen, et brakvandsområde. Fjorden er derfor det perfekte fiskespot, der byder på fantastisk fiskeri i mange former. Få tips og tricks til din fisketur her.   

Hvilke fisk kan du fange i Præstø Fjord?

Præstø Fjord er et brakvandsområde, som er en mellemting mellem salt- og ferskvand. Fjorden huser derfor fiskearter, der normalt udelukkende findes i ferskvand, som eksempelvis skalle, brasen, rimte, aborre og gedde. Herudover lægger fjorden også vand til almindelige saltvandsarter som havørred, skrubbe, sild og torsk samt hornfisk og makrel i sæsonen. 

Fjorden er et solidt havørredvand, hvor der kan være rigtig godt fiskeri gennem hele foråret, og hvor der hvert efterår bliver taget store fisk på træk til vandløbene. Der er masser af steder rundt på fjorden, hvor man kan trække i wadersene eller sejle hen i forsøget på at få en fisk med hjem.

Foto: Fishing Zealand

Foto:Fishing Zealand

Fiskepladser og fiskespots

Der er rigtig gode fiskemuligheder overalt i Præstø Fjord. Læ mere her og klik ind på kortet for at se fiskespots, fredningsbælter og den nærmeste parkeringsplads. 

Praktisk information

HUSK ET FISKETEGN

 

Er du mellem 18-65 år SKAL du købe et gyldigt fisketegn, når du fisker i Danmark. 

 

Køb et fisketegn her 

Fiskeguide

Hvornår er det bedste tidspunkt at fiske efter havørred? Hvilket grej er det bedste? Og hvad er det bedste fiskevejr? FishinginDenmark har svarene på alt, hvad du bør vide om netop den fisk, du vil fange. 

Havørredfiskeri på kysten
Rasmus Ovesen
Gedde, sandart og aborre
Stor fisk
Torsk fra mole, havn og båd
Præstø Fjord
Fladfisk fra kyst, mole og båd
Blink til fiskeri
Hornfisk, makrel og sild fra kyst, mole og båd
Hornfisk
Fiskeri fra båd, kajak og flydering
Kajak