Gavnø Slot

Foto: Mads Schmidt Rasmussen

Det smukke rokokoslot Gavnø, på Sydsjælland, byder på en eventyrlig oplevelse for alle. Tag en tur rundt bag slottets mure og gå på opdagelse i blomsterparken, kirken, bryggeriet og Go Fly banerne. 

Gavnø Slot er et flot eventyrslot i rokokostil, som blev bygget for mere end 600 år siden. Slottet, der oprindeligt tjente som nonnekloster for adelige jomfruer, er i dag et af Næstveds vartegn, og byder året igennem på mange spændende events. Her kan I opleve en af Sydsjælland & Møns ægte perler! 

På slottet finder I blandt andet finder Nordens mest farverige kirkerum i Slotskapellet. Herefter kommer I til Nordeuropas største private malerisamling, der indeholder ca. 1.000 malerier - heraf nogle af Nordens ældste bevarede portrætter fra omkring 1460. Gå videre på opdagelse i særudstillingen og oplev de gennemrenoverede og smukke sale og værelser. 

Foto:VisitSydsjælland-Møn

Idyllisk og interessant park

Begiv jer ud i den romantiske slotspark, hvor I finder smukke blomsterbede og udsigt over vandet. I slutningen af april og starten af maj kan I opleve Danmarks største tulipanfestival på Gavnø med tusindvis af smukke tulipaner i et væld af farver. Senere på året afløses tulipanerne af smukke, velduftende liljer, når Gavnø Liljefestival starter i slutningen af juli måned. 

Slotsparken byder også på mange andre spændende oplevelser lige fra afrikanske bjerggeder til sit helt eget sørøverland. I kan gå en tur i ’De 6 Sansers Have’ eller i den romantiske Rosenhave. Besøg også dukkeudstillingen i det idylliske bindingsværkshus med over 3.000 dukker.

Foto:Gavnø Slot

Mærk adrenalinen i træernes top

Som en del af slotsparken finder I klatrebanerne i trætoppene, som går under navnet Gavnø Go Fly, hvor den højeste bane befinder sig 15 meter over jorden, mens den længste svævebane er 149 meter lang. Her er rig mulighed for at få pulsen op, når du hænger i sikkerhedsudstyret og skal igennem diverse udfordringer, eller når du skal kaste dig ud fra platformen for at nå den anden ende af svævebanen. Der er selvfølgelig også baner for de mindre børn. Børnebanerne er højest hævet 4 meter over jorden. Sikkerheden er naturligvis i top, og alle, der vil prøve at lege Tarzan for en dag, skal igennem et kort introduktionsforløb. 

Danmarks eneste slotsbryggeri

Når I er på Gavnø, skal I selvfølgelig også forbi slotsbryggeriet, der er det eneste af sin slags i Danmark. Bryggeriet, der blev etableret i 2018, producerer hele 14 forskellige slags øl. Slotsbryggeriet har til huse i det autentiske, historiske og rustikke miljø i de gamle avlsbygninger fra 1800-tallet. Her får I indsigt i kunsten at brygge øl samt fortællinger og historier om øllet, processen og meget mere. 

Gavnø tilbyder også et udvalg af hjemmelavet mad, kager og drikke. På Café Tulipanens menukort er der mange fristelser, der tager udgangspunkt i slottets egne afgrøder og kødproduktion.

Gavnø Slotsbryggeri

Foto:Gavnø Slot

Kort

Group
Group
Åbn i Google Maps
Adresse

Gavnø

4700

Koordinater

Længdegrad : 11.719928

Breddegrad : 55.18663

Max 30 minutter fra Gavnø Slot

Liste
Kort
Næstved Storcenter
Foto: Næstved Storcenter

Næstved Storcenter

Er det regnvej eller koldt, eller skal der bare shoppes igennem, så kan det uden tvivl anbefales at besøg Næstved Storcenter - Destinationens største shoppingcenter. 

Med mere end 65 specialforretnin...

Læs mere
Paradehuset
Foto: Visit Sydsjælland & Møn

Paradehuset

Husets historie

Verdensudstillingen i London i 1851 sendte en inspirationsbølge gennem Europa, med sit imponerede væksthus "Crystal Palace". I den sidste halvdel af det 19. århundrede opførtes en del g...

Læs mere
Rundfart Friheden
Foto: Visit Sydsjælland & Møn

Rundfart Friheden

M/S Friheden er et hyggeligt skib som ligger i Næstved havn. Som det fremgår af fartplanen, sejler vi ud 2-7 dage om ugen og kan tilbyde diverse menuer eller lettere anretninger, som passer til det se...

Læs mere
BonBon-Land
Foto: BonBon-Land

BonBon-Land

Hygge for hele familien.

Besøg parken alle børn elsker. Lige uden for Næstved ligger nemlig Danmarks sjoveste og skøreste park, som alle børn elsker. I den store forlystelsespark er der masser af for...

Læs mere
Næstved City
Foto: Næstved City

Næstved City

Næstved City byder på masser af gode shoppingmuligheder i skønne specialbutikker. Hver onsdag og lørdag er der torvemarked på Axeltorv midt i centrum, hvor handlende kan købe frisk frugt og grønt, smu...

Læs mere
Danmarks Borgcenter
Foto: Museum Sydøstdanmark

Danmarks Borgcenter

Midt i Vordingborg ligger det gamle borgområde, som er et smukt og historisk sted. På denne historiske slotsbanke finder du Danmarks Borgcenter, som er et topmoderne oplevelsescenter, der fortæller hi...

Læs mere
Rønnebæksholm kunstmuseum
Foto: Visit Sydsjælland & Møn

Rønnebæksholm kunstmuseum

I hovedbygningens atmosfærefyldte rum, hvor Grundtvig midt i 1800-tallet boede og blev inspireret til flere af sine salmer, vises i dag skiftende kunstudstillinger, hvor samtidskunsten udfordrer og bl...

Læs mere