Mød Gavnø Slots Baronesse Helle Reedtz-Thott

Foto: VisitSydsjælland-Møn

Kom med Baronesse Helle Reedtz-Thott rundt på et af Danmarks smukkeste slotte og hør hendes historie.

Baronesse på Gavnø Slot ved Næstved

Ved ankomsten til Gavnø Slot, lige uden for Næstved, melder storheden sig med det samme. Turen over den smalle bro, med Gavnø Slot tronende i baggrunden, sætter en stemning og en atmosfære man ikke finder mange steder i Danmark. Historien udspiller sig her – på ægte vis.

Gavnø Slot har været i Reedtz-Thott familiens ejerskab i over 300 år og drives og udvikles i dag med nænsom omtanke for netop historien, traditionerne og den arv det er, at åbne et slot som Gavnø op for omverden. En omverden der kan opleve historiens vingesus i de gamle slotsgange hvor malerierne af Danmarks konger, dronninger, baroner og baronesser hænger side om side. Eller i de smukt istandsatte gæsteværelser, hvor unikke detaljer, rustikke møbler og klassiske materialer vidner om fortidens levestandard og livsførelse – eller i den imponerende slotspark, der er kendt for både sin store tulipanhave, klatrebanerne "Gavnø Go Fly" , Sommerfuglelandet og de søde Afrikanske bjerggeder til ære for parkens yngste gæster. Der er nok at opleve her midt i historien. 

Foto:Gavnø Slot

Samtidig er slottet hjem for Baron Otto Reddtz-Thott, Baronesse Helle Reedtz-Thott og deres tre børn, der til daglig bor i hovedbygningen. Et ikke helt almindeligt hjem. Et ikke helt almindeligt liv.

Baronesse Helle Reedtz-Thott er samtidig den øverste ansvarlige for udviklingen af slottet og dets aktiviteter, i kraft af sit job som direktør i Gavnø Fonden – fonden der har til formål at bevare og udvikle Gavnø både som forretning og oplevelsessted. Et arbejde der indebærer alt fra, at kunne tegne de helt store linjer og fokusere på selv de helt små detaljer.

For dem er der mange af på et slot som Gavnø.

At bevare et stykke dansk kulturarv som Gavnø Slot, det er en livsopgave - det er noget man aldrig bliver færdig med

Foto:VisitSydsjælland-Møn

Når man bevæger sig rundt på området med Baronessen, er ansvaret for formidlingen og detaljesansen tydelig. Hun er på fornavn med alle de mange medarbejdere – hilser venligt på gartnere, billetsælgere og instruktører i den anlagte klatrepark "Gavnø Go Fly" . Og hun bemærker venligt men skarpt, hvis et skilt bør pudes eller et blomsterbed bør trimmes.

Foto:VisitSydsjælland-Møn

For Gavnø er ikke bare til pynt. På slottet og godsets kæmpe areal drives der landbrug, afholdes jagt ceremonier, drives mikrobryggeriet "Gavnø Slotsbryggeri", udlejes boliger, udbydes team-building kurser, bryllupper – og altså en lang række åbne publikumsarrangementer som f.eks. Tulipanfestivalen i forårets slotspark, Danmarks største Veteranbilshow om sommeren og meget mere. Her er summende aktivitet hele året rundt – og man skal være bygget af noget særligt, hvis man ikke bjergtages en smule af det arbejde der ligger bag. Her er passionen afgørende – og det mærkes.

Og det er også her, at balancen imellem at bo, arbejde, udvikle og formidle slottet og hele området skal findes, for Baronessen.

 

Foto:VisitSydsjælland-Møn

”Hvis du spørger mine børn og min mand, så er Gavnø et magisk sted at vokse op, men derfor håber jeg også, at de børn og voksne der gæster Gavnø Slot, får en oplevelse ud over det sædvanlige.”

Mød flere ildsjæle fra Sydsjælland & Møn