Skovtårnet ved Camp Adventure

Foto: Frame & Work

Skovtårnet ved Camp Adventure er en oplevelse i absolut særklasse. Tårnets øverste platform befinder sig 135 meter over havets overflade og er dermed det højest tilgængelige punkt på Sjælland.

Fra toppen kan du se 25 km ud over det sydsjællandske landskab, og kigger du nordpå i klart vejr, kan du faktisk se helt til Øresundsbroen, Turning Torso i Malmø samt dele af den københavnske skyline.

Foto: Tue Schiørring Fotografi

En unik naturoplevelse

Turen op i Skovtårnet er en helt unik oplevelse, hvor naturen ses fra nye vinkler. Også turen ud til tårnet er en oplevelse for sig selv, for den foregår nemlig via en 900 m lang boardwalk med flere "pause-pladser" og platforme undervejs, hvorfra I har rig mulighed for at nyde de smukke udsigter. Langs boardwalken vil I kunne se Danmarks største klatrepark, når Camp Adventures mange trætopbaner bliver brugt langt over hovederne på jer.

Når I ankommer til Skovtårnet, venter den 650 meter lange spiralformede rampe, der snor sig op til tårnets top. Her får I mulighed for at opleve naturen og træerne på en helt ny måde - nemlig i øjenhøjde og helt tæt på. Den unikke oplevelse kulminerer på Skovtårnets top med en 360° udsigt udover det sydsjællandske landskab.  

Foto:VisitSydsjælland-Møn

Foto:VisitSydsjælland-Møn

3 ting, du ikke vidste om Skovtårnet

1. Skovtårnet er på Time Magazine "Worlds 100 Greatest Places of 2019", som viser de 100 mest besøgsværdige steder i verden, som er hele rejsen værd

2. Skovtårnet vandt førstepladsen ved ICONIC Awards 2017 for "Visionary Architecture"

3. Skovtårnet er bygget af cortenstål og egetræ - der er brugt hele 7.750 brædder til den 650 m lange rampe, der cirkler sig 45 meter op i luften. 

Arkitektur i særklasse

For arkitekturinteresserede er Skovtårnet uden tvivl et "must-see". Opbygningen er en såkaldt hyperboloid form, som består af lange vertikale stålrør, som ikke er bøjede, men i stedet er roteret 120° for at opnå Skovtårnets kurvede timeglasform.

Den unikke konstruktion er tegnet af EFFEKT Arkitekter og har allerede inden åbningen vundet flere internationale priser, bl.a. en førsteplads ved ICONIC Award 2017 – Visionary Architecture samt Finale World Architecture Festival 2017. Senest er det spiralformede tårn nomineret til arkitekternes Oscar, som er en af Europas fornemste arkitekturpriser.

Foto:VisitSydsjælland-Møn

Det kan du også opleve hos Camp Adventure

Camp Adventure Glamping
Frame & Work

#1 Glamping

Camp Adventure tager glamping til nye højder. Overnat i en mongolsk jurt med kig til sø og tusindvis af fyrretræer. Som prikken over i’et har du som overnattende gæst adgang til det prisbelønnede Skovtårn ved både solopgang og solnedgang. De luksuriøse telte er opvarmede, har egen terrasse, stort karbad og dobbeltseng med kig til stjernerne. Kan bookes året rundt. Læs mere her. 

Foto: Mikkel Beisner
Mikkel Beisner

#2 Klatrebaner

Slå jer løs i Danmarks største klatrepark med intet mindre end ti forhindringsbaner, der zigzagger sig gennem den grønne bøgeskov ved Camp Adventure. Her er både svævebaner, net, gynger og massevis af andre udfordringer i højderne – lige noget for en klatretøs og en lille Tarzan in spe. Læs mere her. 

Camp Adventure streetfood
VISM

#3 Street food marked

Uden mad og drikke duer helten ikke! Efter en hæsblæsende dag på klatrebanerne eller en tur til tops i Skovtårnet melder sulten sig. På Camp Adventures street food marked kan du tanke op på alt fra snaskede burgere til indiske livretter og god kaffe i de små, hyggelige madboder. Læs mere her. 

Camp Adventure - blomstermark
Camp Adventure

#4 Pluk-selv blomstermark

Valmuer, kornblomst og honningurt. Det vrimler med farverige blomster på Nordeuropas største pluk-selv blomstermark i sommerhalvåret. Den ti hektar store mark er inddelt i farvekoordinerede blomsterfelter adskilt af solsikkerækker, der lokker summende bier og sommerfugle til i hobetal. I vinterhalvåret kan du købe årets juletræ med hjem fra Camp Adventure. Læs mere her. 

4 andre oplevelser, som du finder maks. 30 min. fra Skovtårnet

Kort

Group
Group
Åbn i Google Maps
Adresse

Skovtårnsvej 1

4683 Rønnede

Koordinater

Længdegrad : 11.963685

Breddegrad : 55.263018