Holmegaard Værk

Foto: Mads Tolstrup

Der bliver drejet, pustet og knoklet i det levende glasværksted på nyåbnede Holmegaard Værk - Nordens levende museum for glas, keramik og design. Her forvandles glødende glasklumper til pastelfarvede champagneglas, kunstfærdige vaser og elegante skåle.

Holmegaard Værk åbner dørene op til en verden fyldt med glas, historie, kunst og design. I næsten 200 år har både Holmegaard og Kähler fyldt i danskernes hjem. Der er blevet drukket af glas og flasker, der er designet til at ligge perfekt på læberne, og keramikvasen med "HAK" i bunden har fundet vej frem til stuebordene.  

Foto:Emilia Therese/Museum Sydøstdanmark

Mere end 40.000 glas

På Holmegaard Værk kan man opleve et stykke danmarkshistorie fortalt gennem næsten 200 års glaskunst. Udstillingen rummer de mere end 40.000 unikke stykker glas, der er blevet fremstillet på Holmegaard glasværk gennem tiden. 
Udstillingen, der er nordens største, bliver fremvist på reoler der tårner syv meter op og 40 meter bredt. 

Foto:Emilia Therese/Museum Sydøstdanmark

Med respekt for historien

Besøg de varme tankovne og få de personlige historier. Siden 1825 har Holmegaard glasværk har fungeret som arbejdsplads for flere generationer af glasarbejdere. Det er disse glasarbejdere, der fortæller om livet på glasværket i små podcasts, som du kan lytte til på din tur rundt i museet. Mens du lytter vil du opleve de gamle ovne, dragende lysinstallationer og fortryllende animationer. 
Man kan også lade sig betage af de dygtige glasmagere, der inviterer indenfor i deres nye, moderne værksted, og se hvordan der pustes glas. Man vil løbende kunne opleve en række gæstekunstnere, der vil være med til igen at sætte fut i ovnene, og danne ramme for den nye produktion af glas på Holmegaard glasværk. 

Foto:Frame & Work

Holmegaard Outdoor

Uden for døren på Holmegaard Værk ligger den historiske glasby og Holmegaard Mose. Begge steder har haft stor betydning for både Holmegaard Værks placering og succes. I dag gemmer de begge på fortællinger om alt fra tidligere tiders bosættelser til myter om mosevæsner, arkæologiske fund og tørvudvinding.

"Beast Hunt"

Skal naturoplevelsen kombineres med en interaktiv oplevelse på egen telefon? Det spændende spil "Beast Hunt" er en interaktiv stenalderjagt, hvor deltagerne skal opspore og kæmpe mod stenalderdyr ved hjælp af avanceret GPS-teknologi. Se, om du kan opspore de seks forskellige dyr, som er blevet aggressive på grund af en rejse i tid og sted, og send dem tilbage til stenalderen!

Lydruter

Lyt med på 5 forskellige, fascinerende lydruter når historie, natur og kultur smelter sammen. Lydruterne introducerer dig til den naturskønne Holmegaard Mose mens du hører fortællinger om myter, arkæologiske fund og tørvudvinding. 

Kunstinstallation af Bjørn Magnussen

Når du besøger Holmegaard Outdoor, vil du også have mulighed for at se en ny kunstinstallation af den anerkendte kunstner Bjørn Magnussen. Hans skulptur hedder ’Modtager’, er 12 meter høj, og symboliserer intuitionens kraft. Installationen inviterer dig til personlig refleksion i mosen.

Holmegaard Mose

Foto:Mads Tolstrup

Kort

Group
Group
Åbn i Google Maps
Adresse

Glasværksvej

4684

Koordinater

Længdegrad : 11.815211

Breddegrad : 55.286638

3 interessante facts om Holmegaard Værk

1. Holmegaard glasværk har ligget på kanten af Holmegaard mose side 1825. Her brugte man tørven fra mosen til brændsel i glasovnene. 

2. Udstillingen inkludere mere end 40.000 stykker glas - ét af hver slags der nogensinde er blevet produceret på Holmegaard Glasværk. 

3. Da den store tankovn blev slukket i 2008, faldt den store flydende glasmasse langsomt til ro og størknede. I dag kan man se den 45 tons tunge glasmasse i ovnens indre.  

Max 30 minutter fra Holmegaard Værk

Liste
Kort
Gavnø Slot
Foto: Mads Schmidt Rasmussen

Gavnø Slot

På Sydsjælland ligger det smukke rokokoslot Gavnø Slot, der byder på en eventyrlig oplevelse for alle. Tag en tur rundt bag slottets mure og gå på opdagelse i blomsterparken, kirken, bryggeriet og Go Fly banerne. 

Læs mere
Geomuseum Faxe
Foto: Daniel Tarkan Nacak Rasmussen

Geomuseum Faxe

Rejs 63 millioner år tilbage i tiden, til dengang Danmark var dækket af et dybt hav, og der voksede et stort koralrev, hvor Faxe ligger i dag. Her levede hajer og krokodiller sammen med mere end 500 a...

Læs mere
Gisselfeld Kloster
Foto: Charlotte Wagner

Gisselfeld Kloster

Få minutter fra nutidens brølende motorveje - i et af Sjællands smukkeste landskaber - ligger Gisselfeld Kloster, en af Danmarks ældste og bedst bevarede renaissanceborge.

Navnet kan føres helt tilbage...

Læs mere