Gå til indhold

Holmegaard Værk

Foto: Mads Tolstrup

Der bliver drejet, pustet og knoklet i det levende glasværksted på nyåbnede Holmegaard Værk - Nordens levende museum for glas, keramik og design. Her forvandles glødende glasklumper til pastelfarvede champagneglas, kunstfærdige vaser og elegante skåle.

Holmegaard Værk åbner dørene op til en verden fyldt med glas, historie, kunst og design. I næsten 200 år har både Holmegaard og Kähler fyldt i danskernes hjem. Der er blevet drukket af glas og flasker, der er designet til at ligge perfekt på læberne, og keramikvasen med "HAK" i bunden har fundet vej frem til stuebordene.  

Foto:Emilia Therese/Museum Sydøstdanmark

Mere end 40.000 glas

På Holmegaard Værk kan man opleve et stykke danmarkshistorie fortalt gennem næsten 200 års glaskunst. Udstillingen rummer de mere end 40.000 unikke stykker glas, der er blevet fremstillet på Holmegaard glasværk gennem tiden. 
Udstillingen, der er nordens største, bliver fremvist på reoler der tårner syv meter op og 40 meter bredt. 

Foto:Mads Tolstrup

Louise Hindsgavl - De udvalgte

Hvordan ser det ud, når historien forvandles til kunst? frem til oktober 2023 kan du opleves den internationalt anerkendte kunstner og keramiker, Louise Hindsgavls udstilling "De udvalgte". 

Udstillingen drager dig ind i et fantastisk og forunderligt univers fyldt med imponerende skulpturer, formskabte fortællinger og finurlige detaljer, der tilsammen giver et nyt blik på de sydsjællandske godsers kulturhistorie set gennem øjnene på en kunstner i international topklasse. 

Foto:Emilia Therese/Museum Sydøstdanmark

Med respekt for historien

Besøg de varme tankovne og få de personlige historier. Siden 1825 har Holmegaard glasværk har fungeret som arbejdsplads for flere generationer af glasarbejdere. Det er disse glasarbejdere, der fortæller om livet på glasværket i små podcasts, som du kan lytte til på din tur rundt i museet. Mens du lytter vil du opleve de gamle ovne, dragende lysinstallationer og fortryllende animationer. 
Man kan også lade sig betage af de dygtige glasmagere, der inviterer indenfor i deres nye, moderne værksted, og se hvordan der pustes glas. Man vil løbende kunne opleve en række gæstekunstnere, der vil være med til igen at sætte fut i ovnene, og danne ramme for den nye produktion af glas på Holmegaard glasværk. 

Kort

Group
Group
Åbn i Google Maps
Adresse

Glasværksvej

4684

Koordinater

Længdegrad : 11.815211

Breddegrad : 55.286638

3 interessante facts om Holmegaard Værk

1. Holmegaard glasværk har ligget på kanten af Holmegaard mose side 1825. Her brugte man tørven fra mosen til brændsel i glasovnene. 

2. Udstillingen inkludere mere end 40.000 stykker glas - ét af hver slags der nogensinde er blevet produceret på Holmegaard Glasværk. 

3. Da den store tankovn blev slukket i 2008, faldt den store flydende glasmasse langsomt til ro og størknede. I dag kan man se den 45 tons tunge glasmasse i ovnens indre.  

Max 30 minutter fra Holmegaard Værk

Liste
Kort
Gavnø Slot
Foto: Mads Schmidt Rasmussen

Gavnø Slot

Det smukke rokokoslot Gavnø, på Sydsjælland, byder på en eventyrlig oplevelse for alle. Besøg ikke bare slottet, men også parken, kirken, bryggeriet og Go Fly banerne

Læs mere
Geomuseum Faxe
Foto: Daniel Tarkan Nacak Rasmussen

Geomuseum Faxe

Rejs 63 millioner år tilbage i tiden, til dengang Danmark var dækket af et dybt hav, og der voksede et stort koralrev, hvor Faxe ligger i dag. Her levede hajer og krokodiller sammen med mere end 500 a...

Læs mere
Gisselfeld Kloster
Foto: Charlotte Wagner

Gisselfeld Kloster

Få minutter fra nutidens brølende motorveje - i et af Sjællands smukkeste landskaber - ligger Gisselfeld Kloster, en af Danmarks ældste og bedst bevarede renaissanceborge.

Navnet kan føres helt tilbage...

Læs mere

Share your wonders: