©  Foto:

Bio Møn

I 2008 blev Korsør Biograf Teater, der åbnede i 1908, kåret som verdens ældste fungerende biograf af Guiness World Records

Bio Møn vover nu at gøre den rangen stridig, idet den angiveligt blev stiftet i 1907 og dermed er Danmarks – og dermed formentlig også verdens - ældste aktive biograf. Uenigheden om alderen skyldes, at den mønske biograf er flyttet fra den adresse, hvor det hele begyndte.

Inden for det seneste par år har biografen foretaget et tigerspring fremad, først og fremmest i kraft af digitalisering af det tekniske udstyr, der sikrer perfekt lyd og billede, men også en æstetisk forbedring med renovering af især foyer’en. Det lader til at publikum forstår at påskønne de forbedrede forhold, for billetsalget viste hurtigt en stigende tendens. Billetsalget i 2011 var det største i 15 år, og i 2012 blev der sat endnu en rekord, mens tilstrømningen i 2013 har været mere ’normal’. 

En væsentlig del af succesen skyldes naturligvis, at filmrepertoiret er kvalitativt udsøgt med både populære og smalle film, ligesom de mange danmarkspremierer også spiller en stor rolle. Der er tilknyttet en seniorklub med relevante film i abonnement. Helt oven i handelen holdes der jævnligt koncerter i de fleste genrer til en rimelig pris. Foreningen KinoMøn, der i dag driver foretagendet, har omkring hundrede medlemmer, der samtidig med at de støtter biografen får tilbudt forpremierer og andre fordele. En helt særlig – næsten hjemlig – atmosfære skabes i foyer’en med de frivillige hjælpere, der flokkes i og bag kiosken. Biografen råder i dag over en dedikeret stab på 34 ’bioaktivister’, herunder plakatophængere, operatører, billetsælgere, håndværkere, rengøringsfolk, festarrangører samt PR-og idéfolk.