©  Foto:

Dansk Cykel & Knallert Museum

Danmarks største samling af Cykler og Knallerter samt Symaskiner.

Samlingen er opbygget igennem de sidste 40 år af Dansk cykel museums venner og Sjællands Veteran Knallertklub og hvert år er der unikke nyheder at vise frem til de mange, der gæster museet.

Danmarks største og nyeste Cykel og Knallert museum er et besøg værd, museet rummer en unik samling af køretøjer fra hele den danske tohjulede verden, med mange specialcykler og meget sjældne knallerter.

Knallertafdelingen har i de senere år været så heldige at de hver år kan præsentere sjældne og unikke gamle knallerter med seriøse beskrivelser.

Udstillingerne viser et udsnit af cykelhistorien og dens følger, så korrekt fortalt som overhovedet muligt, idet museet stadig er nært tilknyttet hele den danske cykelbranche og alene af den grund bliver ajourført til i dag. De senere år har vi især lagt vægt på sport og racercykler samt miljøet og sundheden ved cykling.

En meget stor samling symaskiner fra alle tidsperioder, man føler sig midt i Matadortiden når man dvæler ved de gamle maskiners mekaniske funktioner.

Museets Symaskineafdeling er unik i Danmark, da ingen andre museer i Danmark viser så bredt et udsnit af de gamle maskiner og deres historie som ofte er starten på andre store erhvervsvirksomheder. Bare tænk på Opel og Demant Oticon og mange flere. Symaskinen er ofte ældre end cyklen, og dog er den overset, men uundværlig for historien.

Til store og mindre børn er der normalt en lang række mærkelige cykler og køretøjer til afprøvning.

Museet er handicapvenligt, med gode adgangsforhold og toiletter, der findes siddepladser rundt om i udstillingen hvor man kan nyde synet og hvile benene.

I haveanlægget forefindes bord og bænkesæt, så man kan medbringe, og nyde frokostkurven mens børnene prøver de sjove cykler.

Museet ligger i umiddelbar nærhed af Glumsø sø, med hjertesti på ca. 5 km og Danmarks mindste badestrand, der er også to hundeskove i området.

Har I spørgsmål er i velkomne til at kontakte museet på telefon eller mail.