©  Foto:

Dykning ved Stege Nor

Stege Nor er perfekt til snorkling og dykning både parvis og i grupper midt i Stege by, og er yderst velegnet til dig der vil prøve natdykning.

Man ved aldrig hvad der venter under overfladen i Stege Nor. Her er der er mange flotte og farverige fisk - både saltvandsfisk og ferskvandsfisk, som gedde og aborre. 

Her er du tæt på byen med butikker og restauranter, gode parkeringsmuligheder på havnen og offentlige toiletter.

Husk sikkerheden: Du skal være opmærksom på lystfiskerne når du dykker i Stege Nor. Derfor anbefales det, at du benytter en afmærkningsbøje. Du er selv ansvarlig for din sikkerhed og bør altid følge reglerne i henhold til dit dykkercertifikat.

 

Her kan du møde geder og aborre

Som et af de få steder i de danske farvande kan du møde aborren i Stege Bugt. Normalt findes den kun i ferskvandssøer. At den findes her i området viser, at saltindholdet i vandet normalt er lavt. Det skyldes, at vi befinder os ved udmundingen af Stege Nor. Her er vandet lidt mere fersk end de fleste andre havområder. Aborren kommer her især for at fange små fisk og krebsdyr som hundestejler, rejer og kåre.
Gedden er Danmarks største ferskvandsrovfisk. Den trives også fint i kystfarvande, hvor saltindholdet er lavt. Gedden er mørk grønlig med gule pletter – perfekt camoufleret til at stå på lur i ålegræsset og er designet til livet som et glubsk rovdyr. Munden har underbid og er forsynet med uhyre mange tænder, hvoraf nogle kan lægges ned så byttet glider ind. Gedens gab kan spiles voldsomt op, så den er i stand til at sluge et ret stort bytte.