©  Foto:

Gårdbutik og selvplukhave på Fuglsanggård

Velkommen til Fuglsanggård Gårdbutik og selvplukhave

Gårdbutikken

Vi åbnede døren til vores gårdbutik første gang den 8.juni 2023, her på Fuglsanggaard på Jungshoved lidt syd for Præstø. Udbuddet i butikken varierer året igennem. Vi lægger vægt på at de ting der kan plukkes i selvplukhaven, også er til rådighed i mindre omfang i butikken, det kommer der mere om når vi når til selv plukhaven.

Der vil året igennem være et godt sortiment af oste, fra mindre gårdmejerier som producerer oste af god kvalitet. Der vil være kød fra ”Velfærdskød” på Møn, som leverer herlige udskæringer og slagtervarer på frost. Der vil være lækkerier fra ”Isle of Møn”, det vil sige gin, rom, snaps og dertilhørende tonic. Vi har lækre produkter fra North by Heart, som laver sæber, shampoo og cremer til børn og voksne. Dertil kommer et bredt udvalg af sylterier af egen produktion, ligesom det er muligt at købe æg fra egen hønsegård.

I sommerhalvåret har vi et samarbejde med ”Sydkysthaven” som leverer de skønneste salater og spirer til butikken.

Butikken vil også kunne byde på alt det der er at plukke i haven, men kun i mindre omfang. For at sikre friske varer, og mindre spild plukker vi ikke mere end vi forventer der sælges samme dag.

 

Selvplukhaven

Vores vision var fra starten, at vi ville lave en selvplukhave ligesom en gigantisk landbokøkkenhave, hvor folk så kunne komme og plukke friske grøntsager, bær, frugter og blomster.

Erfaringen viser bare at det var lidt for ambitiøst! Det var for mange forskellige afgrøder at holde styr på, så fremover vil vi prioritere færre afgrøder, men til gengæld i større mængder.

Selvplukhaven vil kunne byde på:

Jordbær, ærter, kartofler, krydderurter, tomater, agurker, spinat, fennikel, rabarber, rødbeder, drueagurker, asier, majs, græskar, squash, hindbær, aroniabær, solbær, stikkelsbær og æbler.