©  Foto:

Jydelejet Dark Sky Stjerne spot

Oplev stjernehimlen over Høje Møn fra stjerne-tænkebænken. Her åbner udsigten sig mod øst-nordøst, hvor du kan se den nordlige del af Mælkevejen – eller galaksens kerne på en tidlig forårsmorgen.

Det tager ca. 10-15 minutter til at komme ud til Klinten fra parkeringspladsen. I løbet af gåturen vil man opleve det åbne landskab og klinteskoven inden man kommer til den frie udsigt mod Østersøen.
Følger man stien til venstre, vil man komme ud til trappen, som fører ned til stranden.
Pas på sovende køer og geder når du skal mod Jydelejet.

Den tætpakkede stjernehimmel over Møn og Nyord er enestående. Derfor blev Møn og Nyord udnævnt som Nordens første Dark Sky Park og Community. I en Dark Sky Park er nattemørket beskyttet mod lokal lysforurening, så du har det bedste og klareste udsyn til stjernehimlen.

Færdsel i området:

Dette stjernespot ligger på statens arealer, som er både del af kerneområderne af Møn UNESCO biosfære samt Dark Sky park.
Det er vores fælles ansvar at bevare den unikke og artsrige natur, der giver os unikke oplevelser. Alle har ret til at færdes i naturen, men vi skal tage hensyn til dyr, planter og andre mennesker.

På statens arealer gælder særlige regler for færdsel i naturen, især om natten. Det anbefales at færdes på veje og stier, så voksesteder for sjælden flora og levesteder for dyr og fugle ikke ødelægges. Derudover anbefales stille færden, så dyr og fugle ikke forstyrres. Sørg altid for at du ikke efterlader andet end dine fodaftryk i naturen.

Læs mere om regler for færdsel på statens arealer her: https://mst.dk/friluftsliv/hvad-maa-jeg-i-naturen/

For at passe bedst muligt på naturen anbefaler vi, at man parkerer bilen enten ved GeoCenter Møns Klint eller ved Liselund Slot og går derfra.