©  Foto:

Klintekongens Rige - Europas Bedste Vandrerute

Grundet et nyt klinteskred, fraråder Naturstyrelsen på det kraftigste al færdsel på stranden og klinten.

Klintekongens Rige er af Det tyske Deutsches Wanderinstitut udnævnt til at være Europas Bedste Vandrerute. Det er altså bare med at få pakket vandrestøvlerne og få oplevet alt hvad Høje Møn har at byde på, på denne 14 km. lange vandrerute. 

Grundet et større klinteskred, opfordres du til at færdes forsigtigt og på eget ansvar, når du besøger Møns Klint. Hold dig opdateret gennem Naturstyrelsen

Som navnet indikerer går denne nye rute gennem det område, som ifølge legender og sagn har været hjem for Klintekongen. Efter sigende boede Klintekongen i sin store hal inde i Klinten som man på denne rute vil opleve både fra de spektakulære udsigtspunkter på toppen af klintekanten og fra stranden. Ruten går gennem klinteskoven med alle dens olditdsminder og 'bjerge' samt gennem den romantiske have ved Liselund Slot og tilbage til Møns Klint af 'den hemmelige bagvej'.

Sæt god tid af til denne vandrerute, da den ligger i noget af Danmarks mest kuperede terræn. Det anbefales at man er i moderat til god form for at gennemføre turen. Den beregnede tid det tager at gennemføre ruten er vurderet til min. 6 timer for alle 14 km inkl. højdedrag og trappen med mange trin fra stranden.

Download ruten her.

Download appen Sydsjælland & Møn, hvor man også blandt mange andre vandreruter kan følge Klintekongens Rige digitalt via interaktive kort. 

For at passe bedst muligt på naturen anbefaler vi, at man parkerer bilen enten ved GeoCenter Møns Klint eller ved Liselund Slot og går derfra.