©  Foto:

Næstved Kunstby Festival

Graffitikunstnere indtager Næstved!

Kunstnere fra Paris, New York, Köln, Amsterdam, Basel, Bruxelles, Geneva,
Roskilde, Oslo og Torino, maler i 7 dage gadekunst i hele Næstved-by.

Næstved Kunstby Festival løber fra d. 30. maj til d. 6. juni, hvor du gratis kan opleve de rå træplader blive til graffitikunst. 

I alt kommer gæster 19 graffitikunstnere Næstved i disse dage skal tre af dem forvandle hver sin bygningsgavl til det næste store gavlværk i Næstved. Mickey fra Amsterdam, AROE fra Stor Britannien og CES fra New York er dem, som skal udvide gavlsamlingen i Næstved fra 37 til 40 store gavlværker. 

Ud over de 3, genbesøger ALEX ONE fra Frankrig festivalen, der har en lavet en lilla gavl på Adelsvej. ZEDZ der byggede graffitirobotten ved sidste års festival og har malet en gavl på Ringstedgade, og bysbarnet TWEB, der nu bor i Oslo, og som har malet en gavl på p-huset ved Grønvej.
Af nye navne maler Stefan Winterle fra Schweiz, Kitsune Jolene og Lobster Robin fra Belgien, samt mange mange flere.

Den første maling bliver skudt på gavlene d. 30. maj kl. 16.30 og her holdes åbningstalen af formanden for kultur- og idrætsudvalget. 

D. 6. juni danner Næstved rammerne for Royal Run, hvor H.K.H. Kronprinsesse Mary skal løbe med 12.000 andre løbere. H.K.H. Kronprinsessen lægger også sit præg på et graffitiværk ved Næstved Kunstby Festival sammen med en af graffitikunstnerne fra festivalen.

Under Næstved Kunstby Festival er der mulighed for at du selv kan fordybe dig i graffitikunsten, idet Kunstbyens guide viser rundt blandt gavlværker og malere. Det er i dagene 30. maj til 5. juni, alle dage kl. 16.30. 

Høje Plads danner d. 4. juni 16:00 rammen for en parkfest med streetbasket, skating, grill, live graffiti og en masse musik.

På Høje Plads er der graffitiworkshops for alle d. 4. og 5. juni kl. 11 og igen kl. 12.30, hvor kan du selv prøve kræfter med en spraydåse.