©  Foto:

Naturguide Møn - en del af Dark Sky

Kast dig ud i naturens uforudsigelighed med Naturguide Møn og mærk at du er i live.

Når mørket sænker sig i det østmønske landskab forandres naturens scene, både for planter og dyr, og ikke mindst for mennesker.

Ændringer i lyde, dufte, temperatur og lys skaber forandrede sanseindtryk for os mennesker og giver os en helt unik og intens oplevelse af at være tilstede i naturen.

Hvornår har du sidst været dybt inde i naturens verden helt i mørke? 

Få en oplevelse med hjem fra Møn som du aldrig glemmer!

Forbindelsen mellem menneske og natur var før i tiden en forudsætning for at vi kunne overleve. Mennesket oplevede sin omverden gennem sanserne på en helt anden intens og selvfølgelig måde end vi gør i dag. Mennesket duftede til fisken og smagte på bladet inden det blev spist, lyttede til lydene i skoven for at lokalisere dyr, spejdede i horisonten efter storme og eventuelle fjender eller venner på vej,  mærkede vandet i den kolde bæk eller varmen fra ilden på kinden. Mennesket så månens faser som et tegn på at begyndelse og slut ikke findes men at alt er i evig gentagelse og forbundet, også menneskets plads i den verden. Denne klare forbundethed til naturen, kloden, himmelrummet leder mange mennesker efter i dag. Alt er i dag blevet så bekvemt at det civiliserede moderne menneske ikke behøver at blive eksponeret for naturen.

Men længslen efter at genopleve kontakten til naturen er netop det som får mange turister og nytilflyttere til at finde til Møn. For Møn har så rigeligt med vild natur, og stilhed, og kysthorisonter, og lysende mælkevej i nattemørke, og spiselige strandurter, og majestætiske havørne i luften.

Møn og Nyord Dark Sky Park mørket kan opleves i tryghed sammen med med Naturguide Møn, der er uddannet Dark Sky Guide.