Gå til indhold
©  Foto:

Postbåden Røret

Veteranskibet postbåden Røret sejler på Stege Bugt. 

Der sejles mellem havnene på Nyord, Stege, Kalvehave, Stavreby, Jungshoved Kirkehavn og tæt på Lindholm.

Se fartplanen her.

Nyords postbåd Røret har sejlet på Stege Bugt siden 1902 og frem til 1967 som postbåd mellem øen Nyord og Stege. Det var den eneste forbindelse indtil dæmning og bro blev bygget i 1967. Så blev Røret solgt og efter en del år i privateje blev skibet overtaget af foreningen Rørets venner i 2008, restaureret og ført tilbage til sit oprindelige udseende. Røret krydser nu vandene i det, der er Møn UNESCO Biosfære område. Skibet bringer i juli og august turister, også cykel-turister, ud midt i et af Danmarks smukkeste naturområder, så de selv kan opleve disse farvandes gamle søfartskultur. I foreningen Rørets Venner har vi sat os for at bevare den sejlende kulturarv og gør det muligt at opleve Møn Biosfære til fods og med cykel.

Røret er et motorskib med en 86 hk Perkins skibsmotor, åbent lastrum og en mindre mast. Der er etableret 2 langsgående bænke i lastrummet som nu rummer de 12 passagerer som båden er godkendt til at sejle med. Røret sejles og vedligeholdes af frivillige og besætningen er altid en skipper og en matros. Mere om skibets historie her  

I perioden fra 26. juni til 21. august sejles fast rutefart på Stege bugt tirsdage, torsdage og søndage. På 6 onsdag eftermiddage hen over sommeren sejles særlige natur/kultur oplevelsesture. Turene fremgår af fartplanen.

Postbåden Røret kan lejes halve eller hele dage når skibet ikke er bundet i fartplanens dage. Sejladser aftales efter ønske og bookes pr. telefon. Se priser i fartplanen her.

Bemærk at skibet har plads til højst 12 passagerer og ikke har toilet om bord. Der er toiletfaciliteter i havnene der anløbes og der er som regel under en times sejlads mellem hvert havneanløb.

Share your wonders: