©  Foto:

Saftstationen - overnatning i historiske omgivelser

Den gamle saftstation i Damme på Vestmøn danner i dag ramme om overnatning i lækre nyindrettede lejligheder. Saftstationen byder på historisk industriarkitektur og rolige omgivelser.

Saftstationen i Damme 

Saftstation i Damme på Vestmøn er en historisk bygning fra slutningen af 1800-tallet. I dag er den restaureret med respekt for den smukke industriarkitektur og rummer bl.a. tre nyindrettede ferielejligheder med hver deres indgang.

I den store have er der fred og ro, og mellem de smukke lindetræer kan man stadig fornemme det gamle anlæg, hvor hestevognene afleverede de tunge læs med sukkerroer. Saftstationen i Damme er den eneste bevarede af gamle saftstationer på Møn. I dag står den som et smukt minde om en enestående tid i øens landbrugshistorie.

Skønne lejligheder 

Saftstationens tre moderne og rummelige lejligheder (50m2) har egen indgang og er indrettet som ét stort rum med højt til loftet. Mellem opholdsområde og soveafdeling er der en kerne med et rummeligt badeværelse. Lejlighederne kan benyttes året rundt. Hver lejlighed er beregnet til 2 voksne.

Det lille køkken er enkelt og velfungerende med køleskab, 2 induktionsplader og et basalt udvalg af tallerkener, glas, bestik mv. Vi tilbyder ikke morgenmad, men indkøb kan klares i den velforsynede DagliBrugsen Fanefjord tæt på.

Oplevelser 

Saftstationen ligger i gåafstand fra den smukke Fanefjord og Fanefjord Kirke med de berømte kalkmalerier. Andre udflugtsmuligheder i området tæller bl.a. Hårbølle Havn og Hårbølle Strand, jættestuer og langdysser. Camønoruter og vandreture til kysten gennem Fanefjord Skov er oplagte mål for en smuk dag i den mønske natur. Saftstationen ligger på Kong Asgers etape på Camønoen.

 

Privat parkering ved lejlighederne 

Busstoppested (linje 664) ved Damme Kro (600 meter)