©  Foto:

Snorkling ved Knudshoved Odde

Knudshoved Odde er et meget familievenligt snorkelspot med en naturskøn strand.

Vandet er ofte helt klart og på en solrig dag byder stedet på et ganske særligt lys. Her kan du opleve mange småfisk og yngel, som f.eks. Tangsnarre. Det er desuden et virkelig godt spot til undervandsfilm og fotooptagelser. Vær opmærksom på at området er totalfredet.

Husk sikkerheden: Læs vinden og vandet, lær at svømme, gå aldrig alene i vandet og slip ikke hinanden af syne.

Adresen er Knudsskovvej 48, her går der en grusvej ned mod vandet mod syd. Der er en p-plads ved vandet. Arealet er kommunalt eget og derfor offentligt tilgængeligt.

 

Her kan du møde tangsnarren

Tangsnarren er i familie med hundestejlen og den går også under øgenavnet ”15 pigget hundestejle”. Den lever kun i saltvand og findes derfor ikke i havet syd for Sjælland, fordi vandet bliver for fersk.
Det er hannen, der står for rede bygning og yngelpleje. Hannen har en kirtel bagtil, hvorfra han laver en tråd, og med sin krop som synål, syer han en rede i en tangbusk. Hunnen afsætter æggene i reden og dør kort efter. Hannen passer på æggene indtil de klækker, så de ikke bliver spist af andre fisk. Når ungerne er sikkert på vej, har fisken gennemlevet sit liv og dør. Den bliver derfor kun et år gammel. Resten af sommeren ses yngel af tangsnarren på det lave vand. Den er en langsom svømmer, og er nem at følge som dykker.