©  Foto:

Trafikselskabet Movia

Rejs rundt på Sjælland – sådan køber du billetter

Skal du rejse med bus på Sydsjælland, Møn, Lolland og Falster, er der flere forskellige billettyper at vælge imellem. Du kan læse meget mere om de forskellige billetter på DOT – DOT - Din Offentlige Transport - DOT

 

DOT Billetter app

DOT Billetter appen kan downloades til Android og iOS. I appen kan man købe enkeltbilletter, cykelbilletter, city passes, pendlerkort, pendler20 og tillægsbilletter til pendlerkort.

Læs mere her: DOT Billetter app - DOT (dinoffentligetransport.dk)

 

SMS-billetter

Man kan ved at skrive en sms til telefonnummer 1415 bestille en sms-billet. Billetten sendes til telefonen, som en sms. Man skal skrive sin bestilling på en særlig måde, der starter med startzonen, et mellemrum, antal zoner der skal rejses i og evt. en tilføjelse af type.

Eksempler:

  • Voksenbillet til 2 zoner fra Kongens Nytorv: "Kongens Nytorv 2 v" eller ”1 2”
  • Børnebillet til 4 zoner fra zone 30: "30 4 barn" eller "30 4 b"
  • Hundebillet til 3 zoner fra Nørreport station: ”Nørreport st. 3 hund” eller ”1 3 h”

Læs mere her: Sådan bestiller du DOT SMS-billetter - DOT (dinoffentligetransport.dk)

Rejsekort

Rejsekort er et chipkort, der kan bruges i både bus, tog og metro. Du checker ind, når din rejse begynder og skal huske at checke ud igen, når du slutter rejsen.

Læs mere her: Rejsekort - DOT (dinoffentligetransport.dk)

 

Automater

På alle metrostationer, de fleste tog og S-togs stationer samt mange lokaltogstationer findes der billetautomater, hvor der kan betales med kort og nogle steder med kontanter. I automaterne sælges primært enkeltbilletter, cykelbilletter og i hovedstadsområdet City Passes.

Læs mere om billetautomater her: Billetautomater - DOT (dinoffentligetransport.dk)

 

Betjente salgssteder

Movia salgssteder består typisk af kiosker og supermarkeder, som er placeret centralt i mange byer rundt på Sjælland, Lolland og Falster. Det er muligt at købe kontantbilletter hos chaufføren i bussen, som er begrænset til enkeltbilletter. Chaufføren kan ligeledes hjælpe med at indstille rejsekortstanderen til ekstra kunder, børn, hunde eller cykler. Chaufføren kan give tilbage på nærmeste 100 kr.
Oversigt over salgssteder findes her.
Læs mere om betjente salgssteder her: Betjente salgssteder - DOT (dinoffentligetransport.dk)