©  Foto:

Turistinformation Danmarks Borgcenter

Turistinformationen på Danmarks Borgcenter står klar til at hjælpe dig på din tur rundt på Sydsjælland og Møn

I Vordingborg ligger Gåsetårnet, Danmarks bedst bevarede borgtårn, og et af Vordingborgs vigtigste vartegn. Tårnet blev bygget i 1360’erne som en del af Vordingborg Borg. Borgen var landets største kongeborg, og Gåsetårnet blot ét af borgens ni tårne.

Den gyldne gås på toppen af tårnet blev sat derop for at gøre grin med det tyske hansaforbund. Hansaforbundet var dengang i krig med kong Valdemar Atterdag, og han drillede dem ved at påstå, at han var mere bange for en flok skræppende gæs end for det samlede tyske forbund.

Nu har Gåsetårnet og Vordingborg Borg fået nyt liv med åbningen af Danmarks Borgcenter. Et topmoderne oplevelsescenter, der fortæller historien om middelalderens borge, konger og magt.

Som besøgende på borgcentret får du en iPad-guide i hånden og kan derefter gå opdagelse blandt de gamle ruiner og i det nyopførte udstillingshus. Du kan blandt andet bruge iPad’en til at se, hvordan borgen så ud i 1300-tallet, mens du står midt mellem ruinerne. Ipad’en er nøglen til viden, spil og oplevelser. Er du til action, så prøv spillet Ghost Hunt, hvor du løber rundt på borgruinen og jagter de monstre og genfærd, som folk i middelalderen troede på og frygtede.

Danmarks Borgcenter er både en oplevelse for voksne og børn, og der tilbydes et væld af aktiviteter, rundvisninger og foredrag. Og går man med en lille drøm om at blive ridder eller prinsesse, så kan man få indfriet sine drømme i Børnenes Borgcenter, også selvom man er blevet voksen.

De mange arkæologiske fund fra borgen bliver udstillet i pavilloner på borgterrænet og i udstillingshuset. Det nye udstillingshus er en imponerende og stemningsfuld oplevelse, der påvirker alle sanser med soundtrack, projektioner og autentiske genstande fra middelalderen.

Husk at medbringe billed-ID for brug af iPad-guide.