©  Foto:

UD AF RØRET

UD AF RØRET, en spændende, helt gratis og utraditionel lydvandring om fantasierne, kunsten, økonomien og de helt praktiske udfordringer og løsninger der løber i kloakken udner vores fødder.

Ud af Røret er en kloak-lydvandring, hvor man følger kloakkens underjordiske rute, ovenpå jorden, imens man lytter til kunstneriske, historiske, fantasifulde og helt konkrete fortællinger om kloakdybet. Turen er cirka 3 km lang, og den starter med at man går på toilettet på det offentlige toilet på Axeltorv i Næstved. Herefter følger man så sit bidrag langs kloakken skjulte stier, imens man har en lydguide i ørerne, der viser vejen og fortæller om kloakken under vores fødder. Turen er gratis, og du kan går den selv, når som helst.

 

Lydvandringen er skabt af billedkunstner Ulla Hvejsel som igennem flere år har tegnet på et nyt økonomisk verdensbillede, der forestiller en fremtid hvor alle mennesker får betaling for at gå på wc. Det kan man høre mere om på denne lydvandring. Samtidig vil man også kunne lytte til repræsentanter fra NK-spildevand i Næstved, der fortæller om det konkrete arbejde med kloakken, og lytte til et interview med professor Jaewon Cho, der har udviklet et helt nyt toiletsystem og toiletøkonomi, på Ulsan Tekniske Universitet i Sydkorea. 

 

Åbningstider: Lydvandringen ligger online og kan gås når som helst. Det eneste du skal bruge er et sæt høretelefoner og en telefon med internetforbindelse.

Faciliteter: Toilet på Axeltorv, og en iskiosk langs ruten

Type: Lydvandring, der går igennem byen, langs vandet og igennem grønne områder.

Hvor: Du finder lydvandringen på dette link: ( https://www.talkingoutofmyass.com/ud-af-roret-naestved/)

Vandringen starter ved det offentlige toilet på Axeltorv i Næstved, og slutter på Ydernæs, ved hegnet ind til rensningsanlægget i Næstved. Ruten er ca. 3 km lang.

 

Ekstra tilbud: Kom med til lancering af Ud af Røret, med gåtur og rundvisning på rensningsanlægget:

 

Turen bliver lanceret d. 9. Maj 2024, og den dag kan du også, helt ekstraordinært, komme ind bag hegnet på rensingsanlægget til en rundvisning. Lanceringsarrangementet er gratis, men der er et begrænset antal billetter: Bestil din gratis billet her:

 

https://billetto.dk/e/ud-af-roret-billetter-982178?utm_source=organiser&utm_medium=share&utm_campaign=copy_link&utm_content=2

 

 

PROGRAM d. 9. Maj 2024:

 

Kl 14.00 – VED AXELTORVS OFFENTLIGE TOILET, 4700 NÆSTVED

Lydvandringen er ca. 3 km lang, ligger offentligt tilgængeligt og man kan gå den når som helst. I anledning af lanceringen vil man dog kunne følge lydvandringen sammen med Ulla Hvejsel.

 

Kl 15.00 – PÅ RENSNINGSANLÆGGET

Lydvandringen slutter ved hegnet ind til rensningsanlægget og i dagens anledning vil der være en helt særlig mulighed for at komme ind bag dette hegn. Herinde vil NK spildevand byde på lidt godt til ganen og en rundvisning på anlægget. (Hvis du ikke er med på lydvandringen inden, kan du møde os på adressen ved Fjorden 18, 4700, Næstved)

 

For mere information kontakt

ullahvejsel@gmail.com