Destination SydkystDanmark deltog på Vacantiebeurs

Heftige messe-dage

2.3.2020
Foto: Vacantiebeurs

Destination SydkystDanmark deltog i januar på den vigtige rejsemesse Vakantiebeurs og i slutningen af februar på Fiets en Wandelbeurs i Holland. Kursen var også sat mod ITB Berlin, der dog blev aflyst i sidste øjeblik pga. den aktuelle situation med Corona-virus.

Messen Vakantiebeurs blev afviklet i Utrecht i Holland midt i januar – og på de 4 dage, messen strakte sig over, var der over 100.000 gæster, der gik igennem tælleapparaterne.

I år kunne messen fejre 50-års jubilæum, og Destination SydkystDanmark havde sendt en styrke på to medarbejdere – projektkoordinator Stephanie Hamilton og marketingchef Mike Olesen - for at deltage på den messe-dag, der var dedikeret til business-to-business møder.

”Vi mødte både turoperatører, transportører og andre branchefolk – samt nogle journalister,” siger projektkoordinator Stephanie Hamilton.

”Formålet er naturligvis at få de udenlandske aktører til at få endnu mere øje på vores destination, og fortælle dem om de muligheder der er for at arrangere ture til destinationen. Vi havde nogle meget lovende møder med en række turoperatører, blandt andre Dansk.nl, TUI og Buro Scanbrit, og nu gælder det om at få omsat interessen, ” siger hun.

En række af kontakterne fra messen bliver derfor inviteret til produktkendskabsture eller presseture, så de kan opleve SydkystDanmark på egen hånd.

”Mange af dem ønskede også hjælp til at få kontakt til lokale overnatningssteder, og det hjælper vi selvfølgelig med,” siger Stephanie Hamilton.

”Faktisk mødte vi på dette års messe en turoperatør, som vi tidligere har haft med på produktkendskabstur, og som netop til sommer starter faste ture til Sydsjælland og Møn, så det er et dugfrisk eksempel på, at vores messedeltagelse giver pote.”

Fiets en Wandelbeurs 2020
Foto: Heidi Larsen
Fiets en Wandelbeurs 2020
Foto: Heidi Larsen

Igen i år deltog Sydkystdanmark på Hollands største cykel- og vandremesse - Fiets en Wandelbeurs – hvor hovedformålet var at skabe opmærksomhed omkring Østersøruten N8. Og interessen fra de hollandske cykelturister var stor, fortæller Heidi Larsen, netværks- og forretningsudviklingschef i Destination SydkystDanmark:

”På messen mødte vi rigtig mange af dem, som vi kan kalde det hollandske grå guld. Cykelglade hollændere, der elsker en aktiv ferie,” siger Heidi Larsen.

”Mange af dem kendte allerede til Østersøruten, fordi ruten på samme messe sidste år blev kåret til Årets Cykelrute 2019, og spørgsmålene gik især på overnatningssteder langs ruten. Om der er camping, bed & breakfast og hoteller, man kan bo på. Og så spørger de, om ruten er godt skiltet og om ruten er flad,” siger Heidi Larsen.

”Rutens styrke i forhold til de hollandske turister er især, at der ikke er så meget trængsel på de danske cykelruter i forhold til dem, som hollænderne kender hjemmefra,” siger hun.

”Flere spurgte til vejret i Danmark, og med et glimt i øjet kunne jeg så fortælle dem, at solen skinner uafbrudt fra maj til august i Danmark …” 

ITB aflyst med kort varsel

Marts plejer traditionelt også at byde på verdens største rejsemesse – ITB Berlin.

ITB har siden 1966 tiltrukket turismefolk fra hele verden –  og med deltagere fra 180 lande og omkring 160.000 gæster anses messen for at være én af de allervigtigste branchemesser.

Men sent fredag den 28. februar - få dage før messen skulle slå dørene op - valgte de tyske myndigheder at aflyse messen på grund af den aktuelle situation omkring Corona-virus.

”ITB er en supervigtig messe for os, når det gælder om at øge kendskabet til SydkystDanmark. Derfor er det selvfølgelig brandærgerligt, at messen bliver aflyst, men også forståeligt. Vi håber, at den kan afvikles på et senere tidspunkt,” siger Stephanie Hamilton.