vinder turismeinitiativ 2021

Her er vinderne af SydkystDanmarks Bedste Turismeinitiativ og Ildsjæl 2021

26.1.2022
Foto: Christian Lindgren

Danmarks bedste campingplads og lokal street art formidler løb med de eftertragtede titler.

Klapsalverne ville ingen ende tage, da vinderne af Bedste Turismeinitiativ og Ildsjæl 2021 blev annonceret til SydkystDanmarks storstilede Nytårskonference på Idrætshøjskolen Bosei den 26. januar.

Det blev Faxe-giganten Feddet Strand Resort, der i 2021 har investeret et tocifret millionbeløb og udvidet pladsen med 5 luksuriøse ferielejligheder, 20 strandhytter med privat jacuzzi og en padeltennisbane, der tog prisen som SydkystDanmarks Bedste Turismeinitiativ.

År efter år kvitterer turisterne med seksstjernede anmeldelser af den populære plads, og 2021 var ingen undtagelse. For 2. år i træk er Feddet Strand Resort nemlig blevet kåret til Danmarks bedste campingplads af de tyske turister, og som om det ikke var nok, mænger de sig også i toppen af den europæiske campingelite. Ambitionen er at blive verdens bedste – og de er godt på vej.

”Tænk at skulle anvise Jim Lyngvild til andenpladsen,” sagde baron Ivan Reedtz-Thott, der ejer campingpladsen og samtidig driver Strandegård Gods inklusiv 1.290 hektar økologisk landbrug og skov.

”Vi er meget stolte! Sikke et felt at være oppe imod. Grunden til, at vi tør at investere, er, at vi ligger i et utroligt skønt område, og vi skal nok blive ved, Martin,” sagde Ivan Reedtz-Thott henvendt til Destination SydkystDanmarks direktør Martin HH Bender, da han fik overrakt prisen.

Feddet Strand Resort viser, hvordan store ambitioner og investeringsvillighed er nødt til at gå hånd i hånd, og hvordan iværksætterånd kan få et helt område til at blomstre. Derfor er de vinder af SydkystDanmarks Bedste Turismeinitiativ 2021, fortæller Næstved-borgmester Carsten Rasmussen, der er bestyrelsesformand i Destination SydkystDanmark og en del af den jury, der beslutter, hvem der skal løbe med titlen.

”I højsæsonen mangler vi generelt sengepladser i SydkystDanmark, og med en kommende Femern-forbindelse og et Verdensarvscenter på Stevns bliver turisterne ikke færre. Derfor har vi brug for overnatningssteder som Feddet Strand Resort, der viser vejen, og vores håb er, at investeringsparatheden vil smitte af på resten af destinationen,” siger formanden.

Feddet Strand Resort vandt foran et stærkt felt af lokale initiativtagere – nemlig Bed and Boats, Rødvig Ferieby og Holmegaard Værks Jim Lyngvild-udstilling.

For at komme i betragtning til prisen er det et krav, at man som virksomhed, organisation eller forening har sat initiativer i værk, der har skabt vækst og positiv omtale for destinationens turismeindustri.

ildsjæl 2021

Foto:Christian Lindgren

Street art kunstner tager titlen som årets Ildsjæl

I år skal vi en tur til Næstved for at finde vinderen af SydkystDanmarks Ildsjæl 2021. Claus Michael Pedersen er manden bag den nye turistattraktion Næstved Kunstby Festival, der bød på graffitikunst, live talks og gadehiphop over ti dage i sommer. Han vinder prisen, fordi han er lykkes med at brande Næstved som Sjællands kulturhovedstad i både ind- og udland – og har gjort det i årtier. Mange af årene flankeret af makkeren William Hjort.

”Tusind tak helt ind i hjertet. Virkelig,” sagde Claus Michael Pedersen, der også er kendt under kunstnernavnet CMP One.

”Generelt vil kommunerne gerne blive bedre til at arbejde på tværs. Det er lykkedes med den her festival, hvor alt fra ungdomsskole til byråd har været involveret i at få det til at ske,” sluttede han sin takketale.

Prisen gives hvert år til en lokal frontløber, der med sin passion og ihærdighed har gjort en forskel for turismen i sit lokalområde såvel som for hele SydkystDanmark. Og ifølge Carsten Rasmussen er der god grund til at hylde netop ildsjælene.

”Ethvert velfungerende lokalsamfund bygger på ildsjæle, der sætter skibe i søen og går den ekstra mil for at udvikle og forny. De har en stor aktie i, at turisterne finder vej hertil og lægger penge hos alt fra hoteller til butikker og restauranter,” siger han.

De øvrige nominerede til prisen som SydkystDanmarks Ildsjæl 2021 var Silje Brenna fra Hotel Frederiksminde, Kesia og Patrick Cohan fra Møn Surf, Jacob Shaw fra Scandinavian Cello School, Nicolaj Lund Jensen fra Veras Verden og Thomas Hvitfeldt Hansen og Anders Cruckov Hansen fra MarineEvent.