Forvandl påsken til et eventyr: Ægte oplevelser venter på Sydsjælland og Møn!

Foto: Frame & Work

Tag med ungerne på klatretur, bliv glaspustere og overnat helt ud til ved Karrebæk fjord.

Hvad er småt, farverigt og altid skægt at lede efter? Påskeæg, selvfølgelig! Ligesom påskeæg, er der masser af farverige og sjove påskeoplevelser på Sydsjælland og Møn. Hop i bilen, indstil GPS’en og led efter de 11 påskeoplevelser, der er en del af den mest bedste børnevenlige påskeferie!  

#1 Sov i en skov

Kom ud i det fri og nyd roen i skoven, der omringer Rødvig Ferieby. Løb om kap på naturlegepladsen, spil minigolf eller gå en tur langs Stevns Klint, som er på UNESCO-verdensarvslisten. I påskeferien kan børnene også komme på træktur på pony, hilse på kælefåret Charlie, bage snobrød og pandekager og meget mere. Når I har leget dagen væk, kan I lægge jer til ro i en af de mange, hyggelige feriehuse, som ligger i feriebyen. Feriehusene kommer med alt, I har brug for til at få et hyggeligt ophold og en hyggelig påskeferie – hunde er også velkomne i feriebyen! I kan med fordel prøve den tilknyttede campingplads Feriebyens Camping.

#2 Kom tæt på konger og dronninger

For ikke så lang tid siden fik Danmark sin nye konge, Frederik den 10., men som hans titel afslører, er han langt fra den første, der har regeret Danmark. På Danmarks Borgcenter kan du og børnene komme ansigt til ansigt med de dronninger, der styrede landet fra Vordingborg, i udstillingen ’MAGT’. Se portrætter af de magtfulde kvinder, smykker, våben og kirkelige udsmykninger, der var i centrum. Når I har set den betagende udstilling, så skal I op i Gåsetårnet og se Vordingborg fra fugleperspektiv!

Foto:Frame & Work

#3 Vågn op ved vandet

Synet af mark og fjord er noget af det første, der møder jer, når I vågner op i en af de spritnye fjordhytter hos De Hvide Svaner Camping. I vil næsten kunne høre bølgeskvulp, når I sidder på den overdækkede terrasse og kigger ud i det blå. I kan også med fordel tage hul på dagsaktiviteterne på selve campingpladsen, hvor I blandt andet finder en stor legeplads og minigolf. De Hvide Svaner Camping ligger tæt på Karrebæksminde og Næstved, og er en god base til spændende dagsudflugter i nærområdet! 

#4 Bliv natureksperter

Naturen på Møn er fuldkommen enestående, og den kan I blive meget klogere på hos GeoCenter Møns Klint. Her kan du og ungerne blandt andet lære om svampe i en af to spritnye 3D film i geocenterets biograf og vidne danmarkshistorien blive skrevet, ved at se de store klinteskred, der fandt sted denne vinter. I kan stå på den sikre træpromenade og kigge ned til det turkisblå hav på guidede ture langs klintekanten. Hvis I ikke er bange for edderkopper, kan I komme helt tæt på de misforståede væsner til edderkoppeforedrag. Snup et pitstop i caféen, efter I er blevet blæst bagover af de inspirerende film og den vilde natur! 

GeoCenter Møns Klint

Foto:Mads Tolstrup

#5 Bo tæt på sjov og spas

Hvis I bor på Dalby Hotel kan I tillade jer at lade ungerne sove længe, for der er ikke lang afstand til de mange sjove aktiviteter, som Sydsjælland byder på. I har med garanti fået en god nats søvn i de lyse og indbydende værelser, og med den inkluderede morgenmad bliver I fyldt med energi til dagen. Der er kun en kort køretur til Camp Adventure fra det lille, hyggelige hotel, og så kan I nyde dagen langt mere, når I ikke skal bruge tid på hverken opvask eller oprydning.

#6 Pust ”æg” og tag på jagt gennem tiden

Går de små rundt med en lille kunstner gemt i sig? Så skal I en tur forbi Holmegaard Værk! Her kan I nemlig se med, når de dygtige glaspustere puster Danmarks største glas-påskeæg! I kan også få lov til at puste jeres egne, mindre påskeæg i glas. Prøv selv kræfter med at puste jeres helt egne vandglas fra bunden, som I kan få med hjem. Tag et smut udenfor og se den spritnye udstilling lige ved siden af Holmegaard og tag på jagt efter genopståede stenalderdyr i spillet ’Beast Hunt’.  

Foto:Frame & Work

#7 Se Danmarks klareste nattehimmel

Der er helt særligt på Møn. Om dagen kan I kan tage på udflugt i den vilde natur, der er så særlig, at den er UNESCO-anerkendt. Når dagen går på hæld, kan I opleve ægte magi. Møn er Dark Sky-certificeret, og det betyder at nattehimlen er uforstyrret af omkringliggende lysforurening. Lej et af de mange, smukke sommerhuse på øen gennem Feriepartner Møn-Stevns og bliv sent oppe sammen med ungerne. I vil kunne se millioner af stjerner, stjerneformationer og galakser så langt øjet rækker.

Foto:Per Rasmussen

#8 Shop ’till you drop 

Tag på udflugt til Sydsjællands absolutte handelshovedstad, Næstved City. Her kan mor og far kigge rundt blandt designertøj, håndlavede smykker og helseprodukter, mens de små kan komme i påskeværksted og pynte påskeæg, som I kan lægge rundtomkring derhjemme. Se de flotte og farverige påskedekorationer, der pryder bybilledet i både gader og stræder. I påsken kan I også tage på aftenshopping, når butikkerne den 27. marts holder åbent til klokken 21:00. 

Foto:Næstved City

#9 Kom helt op i træernes top

Når vejret er godt, skal I ud i solen og brænde en masse krudt af. Ét at de allerbedste steder at give den gas er Camp Adventures Klatrepark, som er Danmarks største klatrepark! Sammen kan I udforske den prægtige sydsjællandske bøgeskov gennem 11 forskellige klatrebaner og en drønhurtig svævebane. Der er lagt op til sjov for hele familien og børn helt ned til 7 år – bare rolig, der er børneklatrebaner. Når I er på Camp Adventure, skal I heller ikke snyde jer selv for at komme en tur oppe i det spektakulære skovtårn, hvor I kan se ud over de sydsjællandske bøgeskove.  

#10 Kom ansigt til ansigt med dinosaurerne

For 70 millioner år siden var der et tropisk hav lige her, hvor Danmark ligger i dag. På Geomuseum Faxe kan du og børnene se resterne af de dyr, der svømmede omkring. I udstillingen bliver havkrokodiller, søpindsvin og nautiler vagt til live gennem animationer. Se de flotte fossiler, der er på udstillingen. Er I friske på en udfordring, så lån hammer og mejsel, tag en gåtur i Faxe Kalkbrud, der ligger lige ved siden af, og led efter jeres helt egne fossiler – dem I finder, må I få med hjem eller få udstillet på geomuseet.  

#11 Lær meget mere om æg

Stevns Klint Experience kan du og ungerne lære om æg i et evolutionsperspektiv og måske endelig finde svar på spørgsmålet, om det var hønen eller ægget, der kom først? I udstillingen møder I også Lucky, der er et af de pattedyr, der overlevede meteornedslaget, som udryddede det meste af livet på jorden for mange millioner år siden, og hun menes at være er vores fælles stammoder. Se spændende film og oplev den fascinerende udstilling. I kan også tage en tur udenfor og se det lag af fiskeler, der er et vidnesbyrd fra meteornedslaget, og som er grunden til, at klinten er på UNESCO’s verdensarvsliste! 

Find meget mere inspiration til dit næste eventyr på Sydsjælland & Møn her.

Oplev mere på Sydsjælland & Møn