Mød Sascha Bendix fra Camp Møns Klint

Foto: VisitSydsjælland-Møn

Mød dagligdags- og natureventyreren Sascha Bendix fra det unikke Møns Klint, som både bor og arbejder på øen.

Natureventyren fra Møns Klint

Sascha Bendix er et menneske i bevægelse. Ikke sådan i bogstavelig forstand i bevægelse hele tiden – for hvem er egentlig det - og så alligevel.

For bag skranken på Camp Møns Klint står nemlig ikke en klassisk klædt hotelperson med lyseblå skjorte, broche og halsklud. Sascha står klar. Både til gæsterne og til de muligheder der byder sig, for at komme ud i naturen. Ud til klinten. Ud i vandet. Ud. Det ses på hendes påklædning, på mountainbiken parkeret på kontoret, på fiskestangen bag disken og på billederne på væggene. Og man mærker det med det samme man møder hende.

Foto:VisitSydsjælland-Møn

Naturen er Saschas rette element – naturen på Møn - og i særdeleshed naturen omkring Møns klint, hvor Sasha både bor og arbejder. Et område der i al sin unikhed, på alle tænkelige måder, er blevet den ultimative ramme om hendes liv. Sascha nyder de eventyr Møns Klint byder hende og ser sig selv som en dagligdags- og natureventyrer, der bare ikke kan lade være.

Jeg er jo tilflytter her, og har egentlig fundet stedet ved en tilfældighed – men nogen så gange tror jeg ikke det er helt så tilfældigt alligevel, for her er simpelthen så fantastisk og det passer som hånd i handske

Foto:VisitSydsjælland-Møn

Sascha er til daglig souschef på Camp Møns Klint. En af Danmarks nok bedst beliggende campingpladser, uden egentlig at være en klassisk campingplads. Her er feriehuse, villaer og faciliteter til mange slags gæster – også de mere traditionelle campister i vogne eller med faste pladser. Men der er noget helt særligt over Møns Klint Resort, noget personligt og noget anderledes. Og som så meget andet, ses de tydeligt i detaljerne. Skiltningen – med den personlige og humoristiske tone, hundefaciliteterne med sofaklædt lounge-område til de firbenede, og så selvfølgelig menneskerne bag.

Foto:VisitSydsjælland-Møn

For her er ikke bare helt almindelige servicerende medarbejdere der glæder sig til klokken slår fyraften. Her arbejder ildsjæle, der med glæde springer på cyklen, i waders eller starter båden op, for at give gæsterne de ekstra oplevelser man ikke lige kan planlægge, men som man aldrig glemmer. Her brænder det igennem, at vi har at gøre med passionerede formidlere, der brænder så meget for stedet, at det er svært ikke at lade sig rive med.

Som når Sascha i sin frokostpause springer på mountainbiken og lige suser sig en tur i det kuperede landskab til vandet – eller stiger ombord i en af resortets både, for at sejle hen foran Møns klint, for at kaste linen i og trække ørreder op.

Det her er både min baghave, min arbejdsplads og mit fitnesscenter

Foto:VisitSydsjælland-Møn

Møns Klint er et ganske særligt og meget unikt sted. Knejsende over det krystalklare hav, med sine 128 meter på det højeste punkt, er Møns klint nok det mest ikoniske og dramatiske stykke natur i Danmark. De ca. 75 millioner år gamle kridtaflejringer er ikke bare smukke at se på – de vidner også om geologisk udvikling der ikke findes lige, og ses så tydeligt, mange steder.

Og for Sascha – der selv har arbejdet som formidler på Geocenter Møns Klint - er hver dag og hver tur ved klinten, en ny, berigende oplevelse. For hun ved hvad hun taler om, når hun finder og fortæller om forsteninger af blæksprutter og søpindsvin og når hun graver i klintens bløde, hvide vægge.

Foto:VisitSydsjælland-Møn

Det er et anderledes rigt liv, der leves her på kanten af Danmark – sådan helt bogstaveligt, og på den bedst tænkelige måde. Sascha Bendix er det levende eksempel på netop det.

Følg Saschas dagligdageventyr på Instagram via @saschabendix

Mød flere ildsjæle fra Sydsjælland & Møn